Erzincan
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.80
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10889.48
  • BTC
    67868.438$

Sağlık sektöründen, Hayvancılık sektörüne...


Sağlık sektöründen, Hayvancılık sektörüne...
Erzincan'da tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren Başarılı işletmeler dikkat çekiyor.

Erzincan'da tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren Başarılı işletmeler dikkat çekiyor. Üzümlü ilçesine bağlı Denizdamı Köyü'nde faaliyet gösteren modern Hayvancılık İşletmesi Erzincan'ın gururu haline geldi.

Erzincan'ın Üzümlü ilçesine bağlı Denizdamı Köyü'nde bulunan G. Hayvancılık İşletmesi, 42 dekarlık alanda 2012 yılında temelleri atılan ve 2016 yılında ise üretime başlayan bir işletme. Dr. Bayram Sarı ve eşi Gökay Sarı tarafından kurulan işletmede 180 adedi sağmal olmak üzere 500 baş büyükbaş hayvan bulunuyor.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, Dr. Bayram Sarıve eşinin birlikte kurduğu işletmeyi ziyaret ederek tebrik etti. Şahin; "Erzincanımızın lokomotif sektörü olan tarım sektörü bu gibi tesislerle daha da ileriye gidecek. Bayram Bey ve Kıymetli eşi sağlık sektöründen tarım sektörüne geçerek hem Erzincan'ın hem de bölgenin en güzide en başarılı tesislerinden birini kurdular. Ve bu işletmemiz her geçen gün üzerine koyarak gidiyor, kapasitesini büyütüyor. Erzincan'da tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi adına Bayram Bey gibi yatırımcıların sektöre yatırım yapması bizim için çok değerli" diye konuştu.

İşletme sahibi Bayram Sarı, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin'e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek işletme hakkında açıklamalarda bulundu. 2012 yılından bu yana hayvancılık sektöründe faaliyet gösterdiklerini ifade eden Dr. Bayram Sarı hayvancılık sektörünü sevdiklerini söyledi. İşletmede daimi olarak 7 işçinin istihdam edildiğini söyledi. Sarı Ayrıca;  "Hayvancılık çok kıymet verdiğimiz ybir sektör. bu işi severek yapıyoruz. Elbette zor bir sektör ama bu yola kendimize güvenerek çıktık ve devam ediyoruz. Bugün 180 sağmal inek olmak üzere işletmemizin toplam hayvan kapasitesi 500 adete ulaştı. Amacımız ilk etapta 300 baş sağmal hayvana ulaşmak. Bunu başarmak için kesinlikle dişi hayvan satmıyoruz. Düvelerimiz biztim için çok değerli. Ürettiğimiz sütü Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimize veriyoruz. Sektörün zaman zaman sorunlar yaşadığını biliyoruz ama biz Erzincan ve yetiştiriciler olarak bu sorunları aşacağımıza inanıyoruz. Sizlerin de gördüğü gibi yem rasyonlarımızı kendimiz ayarlıyoruz. yem ihtiyacımızın %40'ını kendimiz üretiyoruz. Geri kalan yonca, silaj gibi kaba yem ihtiyacımızı Erzincanlı çiftçilerimizden tedarik ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Erzincan'ın Sesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!