Erzincan
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    68082.990$

Başkanlar, Sosyal Medya üzerinden Tartışıyor

Başkanlar, Sosyal Medya üzerinden Tartışıyor
Ak Parti'li Kemaliye Belediye Başkanı Erdem Atmaca, önceki dönem MHP'li belediye Başkanı Mehmet Karaman ile önemli sorunlar yaşadığını açıkladı. Karaman cvp verdi.

Erzincan'ın Tek Ak Partili Belediyesi Olan Kemaliye'nin Belediye Başkanı Erdem Atmaca Sosyal medya hesabından önceki dönem MHP'li belediye Başkanı Mehmet Karaman ile önemli sorunlar yaşadığını açıkladı. MHP'li Belediye Meclis üyelerinin projelere karşı çıktığını onaylamadığını destek değil köstek olduklarını açıklayan Başkan Atmaca Şunları Paylaştı;

"Son zamanlarda yaşananları hep birlikte görüyoruz. MHP’nin, Kemaliyeli esnaflarımızın karşısında durduğu ve vatandaşlarımıza köstek olarak gözüktüğü açıktır. Ancak biz, AK Parti ve Kemaliye Belediyesi olarak, halkımızın ve esnaflarımızın yanında her daim dik durduk ve durmaya devam edeceğiz.

MHP meclis grubunun, esnafımızın yanında olmaktan ziyade onlara karşı hazırlanan "esnaf destek" paketlerini yaptırmayacakları tehdidi savurması kabul edilemez bir tutumdur. Ancak biz, sözümüzde durarak, esnafımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. MHP Meclis Grubunun defalarca meclis toplantısında”24 ay esnaf kiralarına zam yapmayacağız” demeleri neticesinde yasal prosedürler için Sayıştay ve mülki müfettişlerle yaptığımız görüşmeler sonucunda, kamuyu zarara uğratmamak için gereken adımları attık ve belediye imkanlarını seferber ederek esnafımıza destek oluyoruz ve efe tüfe oranında zam yapmayarak her daim yanında olacağız. Esnaflarımız 24 aylık kirayı Belediyemiz veznesinden 6 taksite bölerek ödeme veya kredi kartıyla 6 taksite bölerek ödeme imkanı sunarak esnafımızın yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Seçim vaadimiz olan "24 ay esnaf kiralarına zam yapmayacağız" MHP'nin tüm engelleme çalışmalarına rağmen Meclisimizden geçirdik.

MHP'nin meclis toplantılarında defalarca dile getirdiği "24 ay kira artışı yapmazsanız sizi mahkemeye veririz" gibi tehditkar ifadeler kullanması da ayrıca kaygı vericidir. Bu tür yaklaşımlar sadece toplumumuzun huzurunu bozmakla kalmaz, aynı zamanda vatandaşlarımıza hizmet etme ortamını da olumsuz etkiler. Biz ise halkımızı korumak ve onların yanında durmak adına her türlü adımı atmaya devam edeceğiz.

Ayrıca, aylık 2.4 ton ücretsiz su girişimimizin MHP tarafından engellenmeye çalışıldığını da görmekteyiz. Bu tutum, Kemaliye'nin gelişimini engellemeye yöneliktir ve halkımızın refahı için yapılan bu tür olumlu girişimlere gölge düşürmektedir. Kısacası, MHP'nin Kemaliye'deki esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza "DESTEK" olmak yerine "KÖSTEK" olduğunu görmekteyiz. Biz ise halkımızın yanında dimdik durmaya, onların haklarını korumaya ve gelişimlerine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Kemaliye ve Kemaliyeli hemşehrilerimiz için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız"

Kemaliye'nin Önceki Dönem MHP'li Belediye Başkanı Mehmet Karaman İse yapılan açıklamaya şöyle cevap verdi;

"Kemaliye Belediyesi ve Bizzat sayın Başkan Erdem Atmaca sosyal medya üzerinden bizleri algı yapmakla suçlamıştır. Esasen algı belediyeciliği kendilerine aittir.

Şöyle ki;

Son meclis toplantısında su ücret indirimi konusunda , Tüm MHP meclis üyeleri destek vermiş ve karar oy birliği ile çıkmıştır. Bu konuyu parti yönetimimiz olarak kendi meclis üyelerimize sorduk. Destek verdik dediler. Aylık 8.50 TL gibi komik bir indirim yapıldı. Sayın başkan "MHP li üyelerin engellemeri " diyerek algı yaratmak istemiştir. Kendisi daha meclisten çıkan kararı dahi bilmiyor. Oy birliği ile indirim sağlandığını bilmiyor. Veya bilmek işine gelmeyip algı yaratıyor.

Esnaflardan alınan kiraya 2 yıl zam yapılmayacağı ve eğer bunu yapamazsak hükümetimizden destek alıp oluşan farkı biz karşılayacağız vaadine rağmen esnafın sermayesine göz dikilmiş ve bu duruma MHP meclis üyelerimiz itiraz etmiştir. Kaynak bulamayan başkan, esnafın peşin parasına göz dikmiştir. MHP meclis üyelerimiz esnafa verilen sözlerin yerine getirilmesini istemiştir. Algıya ve vs oyunlara gerek yoktur. Sözünüzü yerine getirin bizim meclis üyelerimiz de onay versin.

Tasarruf tedbirleri bahaneleri ile bir yere varılmaz. Erzincan ilinde tek iktidar Belediyesi Kemaliyedir. Uzun lafın kısası seçim döneminde verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz ve takipçisi olmaya devam edeceğiz, Kemaliye'nin her hayırlı işinde MHP grubu olarak desteklerimiz devam edecektir, ancak verilipte tutulmayan sözler, yalan yanlış bilgilerinde karşısında olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Kaynak: Erzincan'ın Sesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!