SATANADAM
Erzincan
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2397.2
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    64085.81$

Sağlık Camiası yaklaşık 4000 Personeliyle hizmet veriyor

Sağlık Camiası yaklaşık 4000 Personeliyle hizmet veriyor
Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ile Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız basın mensuplarıyla bir araya gelerek sağlık hizmetleri hakkında bilgiler paylaştışlar.

Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ile Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız basın mensuplarıyla bir araya gelerek sağlık hizmetleri hakkında bilgiler paylaştışlar.
Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ile Başhekim Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız Erzincan’da devam eden sağlık hizmetler hakkında bilgiler vererek gazetecilerin sorularını cevaplandırdılar. Toplantıda İlk konuşmayı yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Sağlık alanında İlimizde yaşanan gelişmeleri anlatarak, “Toplamda özel sektör dahil 4 bin 210 personelimizle birlikte Erzincan ilinin sağlık hizmetini sunmaya çalışıyoruz. 2022 yılı içerisinde 2 milyon 869 bin 876 muayene yapmışız. Bunu günlüğü baktığımız da 10 bin 800 aylığa baktığımızda 239 bin muayenenin olduğunu görüyoruz, il genelinde. Kişi başı hekime müracaat olarak 12 olduğunu görüyoruz ki, Türkiye ortalamaların üzerinde hekime müracaat sayımız. Sağlık hizmetleri alanında daha da iyiye gitmek için elimizden gelen gayreti sarf etmeye kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.
Başhekim Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız ise konuşmasında 257 akademik personel, 133 uzman, pratisyen hekim, bin 90 sağlık hizmetleri sınıfı, 142 genel idari hizmetler sınıfı, 18 mühendis, dini hizmet, fizikçi, tekniker ve 683 işçi ile hizmet vermeye devam ettiklerini söyledi. Acil ve poliklinik muayene istatistiklerinden de bahseden Kuyrukluyıldız 2023 yılının ilk 6 ayında toplamda 705 bin 488 hasta muayene edildiğini ifade ederek randevusuz hastaların tedavilerininde gerçekleştirildiğini söyledi. Kuyrukluyıldız, “2023 yılının ilk 6 aylık sürecinde sevk sayımız yüzde 4,3 iken acilden sevk hasta sayısı yüzde 0,49 seviyelerinde. Bu oranlar da bizleri oldukça memnun ediyor. Sevk veren değil sevk alan hastane olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. En çok sevk vermemizin nedeni de ilgili branşın hekiminin olmamasından kaynaklı olduğunu görüyoruz. Bu yıl içerisinde ilk 6 ayda bin 454 anjiyo işlemi, 73 adet bypass ameliyatımız var. İnşallah önümüzde ki yıllar içerisinde daha etkin bir hastane olmak için tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Erzincan'ın Sesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!