SATANADAM
Erzincan
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66945.188$

CHP İl Başkanlığı için İki Aday var

CHP İl Başkanlığı için İki Aday var
CHP Erzincan İl Başkanlığı Kongresi 4 Ekim Çarşamba günü partililerin katılımıyla yapılacak. Kongrede iki aday yarışacak.

CHP Erzincan İl Başkanlığı Kongresi 4 Ekim Çarşamba günü yapılacak. Basın Toplantısı yapan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül İl Başkanı Erdem Topçu’nun aday olmayacağını söyleyerek Adaylar Yalçın Tanrıverdi ve Özkan Yılmaz’ ı basına tanıttı.

Kongrenin Demokrasi şöleni halinde geçeceğini söyleyen Milletvekili Sarıgül açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “CHP Erzincan İl Kongresini Demokrasi Bayramı içinde hep birlikte yapacağız. Kongrede değerli iki adayımız yarışacak. O sandık Demokrasidir, özgürlüktür, ben o sandıklara gençlik kolu sekreteri, gençlik kolu başkanı, ilçe başkanı ve il başkanı oldum girdim. O sandığın güzelliği muhteşemdir. Yeter ki demokratik olgunluğu hep birlikte gösterelim. İl Başkanlığımızı yapan çok değerli kardeşim Erdem Topçu aday olmayacağını açıkladı. Kendisine ne kadar teşekkür edersek azdır, o bizim için çok değerlidir, kendisine ve yönetim kurulu üyelerine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim.

CHP İl Kongrelerinin bir yarışma biçiminde olmasını ve bu yarışmanın anlam ve önemini hep birlikte kavramamız lazım. Kongrelerde çok aday çıkması ve tartışmalı geçmesi bizim kültürümüzde vardır, bunu normal karşılıyorum. Diğer birçok parti kongre yapar hiç kimsenin sesi sedası çıkmaz. Kongre oldu mu olmadı mı bilinmez. Ama şu anda Erzincan’da muhteşem bir kongre havası var. Bu da partimizin ne kadar demokratik olgunluğunun olduğunu gösteriyor. CHP’li olsun olmasın herkes Çarşamba günü yapılacak olan CHP kongresini bekliyor. İki aday olması demokrasi açısından çok önemlidir. Demokrasi çok seslilik demektir. CHP Kişilerin değil, Kuvayi Milliyecilerin partisidir. CHP Ulusal Birlik Partisidir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek veriyoruz.” Diyerek tüm Erzincan halkını kongreye davet etti.

İl Başkan Adayları Yalçın Tanrıverdi ve Özkan Yılmaz yapılacak olan kongrenin hayırlı olması dileklerinde bulunarak, birlik beraberlik mesajları verdiler. Tanrıverdi ve Yılmaz ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yayında olduklarını ifade ettiler.

CHP Erzincan İl Kongresi 4 Ekim 2023 Çarşamba günü Saat; 10’da Grand Kent Düğün Salonunda yapılacak.

Kaynak: Erzincan'ın Sesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!