Erzincan
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2324.9
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70501.83$

YOĞUN BAKIM'A 12 YATAK DAHA

YOĞUN BAKIM'A 12 YATAK DAHA
EBYÜ Mengücek Gazi Araştırma Hastanesi Dahiliye ve Nöroloji birimlerine 12 yataklı Yoğun Bakım ünitesi kuruldu.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bünyesinde Kovid-19 süreci öncesinde planlaması yapılan yeni yetişkin yoğun bakım ünitesi kısa zaman içerisinde hemşehrilerimizin hizmetine sunuluyor.
Açılacak olan 12 yataklı yetişkin Dâhiliye ve Nöroloji birimlerinde kullanılacak, yeni yetişkin yoğun bakımda kullanılmak üzere 10 adet yeni  (Ventilatör) Yerli Üretim Solunum Cihazlarıyla donatıldı.

Ak Parti'den Yapılan açıklama Şöyle:
AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır’ın müjdesini verdiği yeni 12 yataklı erişkin yoğun bakımın eklenmesiyle birlikte 40 olan yetişkin yatak sayısı 52’ye ulaşmış böylelikle hemşehrilerimizin ve hastanemizin çevre hastanelere duyulan ihtiyaçları büyük ölçüde karşılanmıştır.
AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır konuya ilişkin açıklamalarında; “Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanemizin ihtiyacı doğrultusunda Sağlık Bakanlığı’mızdan 10 adet (Ventilatör) yerli üretim solunum cihazı talep etmiştik. Sağlık Bakanlığımız talebimiz doğrultusunda kısa zamanda cihazların gönderimini sağladı. 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde, Sağlık Bakanlığının iş birliğiyle Arçelik, Aselsan, Baykar ve Biosys tarafından geliştirilen cihazı, ihraç edilen solunum cihazlarına göre maliyet açısından çok daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Açıkçası, çok başarılı mühendislerimiz, çok başarılı hekimlerimiz var. Yerli üretim ventilatörümüz beraberinde pek çok farklı tedaviyi, oksijen tedavi seçeneklerini sunabilen bir cihaz. O yüzden de yurt dışında üretilenlerden daha iyi.  Türkiye kendi kendine yetebilen bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu da bizler için gurur verici bir tablo. 
Bu hizmetlerin ülkemize kazandırılmasında büyük emekleri olan Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, cihazların ilimize kazandırılmasında öncü olan son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, koronavirüs sürecinin başkahramanı Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya, Erzincan Valimiz Mehmet Makas’a, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr. Akın Levent’e, AK Parti Erzincan İl Başkanımız Mehmet Cavit Şireci ve teşkilatımıza, Erzincan İl Sağlık Müdürümüz Doç.Dr. Erkan Hirik’e, Araştırma Hastanesi Başhekimimiz Öğretim Üyesi Dr. Orhan Çimen’e emek, gayret ve destekleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz” 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!