Erzincan
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2415.6
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66058.35$

VEFATININ 84. YILI

VEFATININ 84. YILI
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Vefatının 84’üncü Yılında Anıldı

10 Kasım Atatürk’ü Anma programları, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başladı.

Erzincan Belediye Başkanlığı önünde düzenlenen programda, Erzincan Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından saat 09.05’te çalınan sirenlerle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulmasına müteakiben İstiklal Marşı’mızın okunması ile bayrağımız yarıya indirildi.

Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma Törenine; Vali Mehmet Makas, Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Ahmet Kasa, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, il protokolü, askeri ve sivil erkan, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti il temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Mehmet Makas, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 84. Yıl Dönümü Münasebetiyle Bir Anma Mesajı Yayımladı. Vali Makas mesajında;

“Kurtuluş Savaşı’mızın lideri, Cumhuriyet’imizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 84. yıl dönümünde saygı ile anıyoruz.

Atatürk’ün hayatını, mücadelesini, fikirlerini, milletimize kazandırdıklarını ve kazandırmak istediklerini doğru anlama ve anlamlandırma bakımından, 10 Kasım’ların önemi büyüktür.

Ömrünü vatanının ve milletinin bağımsızlığına adayan Atatürk; milletimizin de desteğini alarak başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı eşsiz bir zaferle sonuçlandırarak, Aziz Milletimizi tekrar ayağa kaldıran ve tarihe yön veren büyük bir komutan ve devlet adamıdır.

Biliyoruz ki, büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleriyle, eserleriyle, gayretleriyle anılırlar. Bizler de bu şuurla, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir.’ sözünden hareketle, onun gösterdiği yolda yürüyecek ve onun ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için durmadan yorulmadan çalışacağız.

Milli Mücadelemizin önderi, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk, daima Aziz Milletimizin kalbinde yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklal savaşımızın tüm kahramanları hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde saygıyla, şükranla ve rahmetle anıyor; vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birliği uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!