Erzincan
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64611.551$

VALİ MAKAS; “ŞÜKÜR CAN KAYBIMIZ YOK”

VALİ MAKAS; “ŞÜKÜR CAN KAYBIMIZ YOK”
Yapılan “yoğun yağmur yağışı” uyarılarının ardından yaşanan sel Erzincan Halkını Korkuttu.

Erzincan'da Akşam 19.00’da etkili olan yoğun dolu ve yağmur  yağışının ardından Şehrin Kuzeyi Kurutilek bölgesinden gelen sel ordu caddesinde ve paralelindeki bazı ana caddelerde su baskınlarına sebep oldu.  Şehir merkezi ve şehrin kuzeyindeki keşiş dağlarında etkili olan yağışın sele dönüşmesinin ardından, Özel İdare ve Erzincan Belediyesi, DSİ, Karayolları, AFAD ekipleri tarafından Başpınar ve Kurutilek bölgesinde bulunan su kanalları açılarak sel’in Şehir merkezine gelmesi engellenmeye çalışıldı. Yapılan yoğun Çalışmalara rağmen Sel Şehir merkezinde etkili oldu. Yaşanan Sel’in ardından Bölgedeki köylerde ve şehir merkezinde yetkililer tarafından hasar tespit çalışmaları yapılıyor.

Olayın ardından Akşam Saatlerinde Afet Koordinasyon Merkezinde Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Genel Meclis Başkanı Bekir Yıldız ve ilgili kurum müdürleriyle durum değerlendirmesi yapan Vali Mehmet Makas Basın Mensuplarına şu açıklamayı yaptı;

“Bugün Erzincan il merkezimizin kuzey yönünü çevreleyen keşiş dağlarına yoğun bir yağmur yağışı oldu bundan dolayı ufak çaplıda olsa bir sel felaketi yaşadık.

 Özellikle il merkezimize bağlı Başpınar ve kurutilek mahalleleri başta olmak üzere hem konutlarda hem tarımsal alanlarda zarara sebep olan bir sel felaketi yaşadık.

Tabi bu sel felaketinin sevindirici olan tarafı can kaybının olmaması. Ancak maddi kayıplarımız var özellikle Başpınar ve kurutilek mahalleleri başta olmak üzere konutlara su basması gibi zararlarımız var yine hayvan ağıllarının dağılması, ve yine tarım arazilerine sel basması tarzında zararlarımız var. tüm ekiplerimizle, başta il belediyemiz olmak üzere özel idare, DSİ, Karayolları ve AFAD ekiplerimizle beraber sahadaydık. An itibariyle hem yağmurların geri çekilmesi nedeniyle hemde alınan tedbirler neticesinde süregelen bir sel olayı olmamaktadır vatandaşlarımızın özellikle başpınar köyünde evi zarar gören vatandaşlarımız akrabalarının yanına tahliye edildi kamu misafirhanelerinde misafir ettiklerimiz var. Ancak altyapı bağlamında hem il merkezimizde bu iki mahallemizde sıkıntılarımız var. Ama bu içme suyu elektrik tarzında değilde genelde  yol hasarları konut hasarları iş yeri hasarları şeklinde cereyan etti. İnşallah yarın itibariyle hem sel yatakları bağlamında DSİ miz başta olmak üzere makineli tüm kurumlarımız gerekli hizmetleri verecekler gece boyuncada çalışmaya devam edeceğiz. Her türlü zarar ziyan tesbitini yapacağız hem tarımsal alan bağlamında hemde vatandaşımıza ait konutlar bağlamında ve inşallah Ankara AFAD Başkanlığımızla ve Bakanlığımızla, tarım bakanlığı ile  koordinasyon içerisindeyiz. İnşallah AFAD Başkanımız gerekli desteği verecek Bakanımız bölge milletvekillerimiz sağolsunlar takip ediyorlar onlarda yine tarım alanları bağlamında ve Hayvan potansiyelimiz bağlamında gördüğümüz zararlarıda inşallah tarım bakanlığımız marifetiyle gidermeye çalışacağız Çok çok geçmiş olsun can Erzincanlı hemşehrilerimize Can’a gelmemesi bizim için sevindirici ancak malumunuz iklim değişiklikleri tüm dünyada olduğu üzere bizim coğrafyamızıda etkiliyor İnşallah tedbirlerimizi alarak en az zararla bu iklim değişikliğine adapte olmaya çalışacağız. Tekrar geçmiş olsun diliyorum. Canhıraş çalışan tüm kurum çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Vatandaşımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz Rabbim bir daha böyle felaketleri bizlere yaşatmasın diye temennide bulunarak hepinizi saygıyla hürmetle selamlıyorum.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!