SATANADAM
Erzincan
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67050.980$

Vakıf Haftasında 201 Eser Toplu Açılış Töreni yapıldı

Vakıf Haftasında 201 Eser Toplu Açılış Töreni yapıldı
Vakıf Haftası 100. Yıla Özel 201 Eser Toplu Açılış Töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katılımıyla gerçekleşti. 

Vakıf Haftası 100. Yıla Özel 201 Eser Toplu Açılış Töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katılımıyla gerçekleşti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Hatay Antakya Sarımiye Cami, Sivas Divriği Ulu Camii, İstanbul Kariye Camii ve Kosova Priştine Emir Aladdin Cami’nin  açılışı  canlı bağlantı ile yapılırken, Toplan 201 Eser'in Açılışı yapıldı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan “Vakıf Haftası 100. Yıla Özel 201 Eser Toplu Açılış Töreni”nde ilk konuşmayı yapan Vakıflar genel müdürü Hemşehrimiz Sinan Aksu, Vakıflar olarak kısa zamanda önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek Vakıf İnsan Ödülü'nü alan ve hayırseverliği ile tanınan Malatyalı iş insanı Bayram Kızılaslan'a teşekkür etti.

Ardından konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy; “Bizim medeniyetimiz, bir yanıyla da vakıf medeniyetidir. Vakıf kültürümüz; insana dair bütün iyi hasletlerden beslenip, eserlerde somutlaşmıştır. Aziz milletimizin asırlardır sahip olduğu bu yüce değerler, bugün de dün olduğu kadar güçlüdür. Bu topraklar, vatanımız, ne mutlu ki bir merhamet toprağıdır. Vakıf müessesesi, diğer yanıyla da çok ciddi bir hukuk manzumesine dayanmaktadır. Ülkemizin pek çok yerinde yapılmış, varlığını sürdürüp hâlâ da hizmet veren hastaneler, çeşmeler, hamamlar, kütüphaneler ve daha nice eser, bu sadakatin bir göstergesidir. İşte, böylesi değerli bir mirasın bugünkü varisleri olarak bizler, vakıf müessesinin sağlıklı bir biçimde işleyebilmesi için canla başla çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Zat-ı Devletlerinizin öncülüğünde, vakıfların kuruluş amacına en uygun ve verimli şekilde hayatiyetini sürdürmesi noktasında birçok iyileştirme gerçekleştirildi. İlgili mevzuatta devrim niteliğinde düzenlemeler yapıldı  Afetlerde de Vakıflar Genel Müdürlüğü yaraları sarabilmek için ilk andan itibaren daima sahada olmaktadır. Restorasyon ve ihya projelerimiz de tüm hızıyla devam etmektedir. Son 22 yılda yaklaşık 8 milyar liralık bir harcamayla 5 bin 450 eseri restore ettik. Sadece son iki yılda; Unesco Dünya Miras Listesinde yer alan eserlerden İstanbul Kariye Camii, Hz. Cabir Camii, Beyazıt Medresesi, Beyazıt Hünkâr Kasrı, Kasımpaşa Mevlevîhanesi, Sivas Divriği Ulu Camii, İstanbul Terra Santa Kilisesi gibi 119 vakıf kültür varlığının onarımları tamamlandı. Yine, 6 Şubat depreminde hasar gören çok sayıda ibadethane de onarıldı” diye konuştu.

Son Olarak kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye ve dünya gündemindeki önemli konularla ilgili değerlendirmesinin ardından Vakıflar haftasını kutladı. Başarılı çalışmalarından dolayı  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Vakıflar genel Müdürü Sinan Aksu'yu, açılışı yapılan eserlere emek veren herkese teşekkür etti..

Kaynak: Erzincan'ın Sesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!