SATANADAM
Erzincan
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.40
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2439.8
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    62878.32$

Sarıgül; "Sandıktan umut çıktı, ders çıktı, Feryat Çıktı"

Sarıgül; "Sandıktan umut çıktı, ders çıktı, Feryat Çıktı"
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün bugün​​​​​​​ CHP Erzincan İl Başkanlığında Partililerle birlikte yaptığı basın toplantısı yaptı.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün bugün CHP Erzincan İl Başkanlığında Partililerle birlikte yaptığı basın toplantısında 31 Mart yerel seçim sonuçlarını ve sandıktan çıkan mesajları değerlendirdi. 31 Mart’ta bir demokrasi bayramı yaşandığını seçimden sonra Türkiye’nin çehresinin değiştiğini söyleyen sarıgül, “Sandıktan umut çıktı, sandıktan ders çıktı, sandıktan feryat çıktı dedi.Bu feryat en çok da emeklilerin feryadıdır” diyen Sarıgül bu feryadı kendisinin önceden duyduğunu ve emeklilerin bayram ikramiyesini ve en düşük emekli aylığını asgari ücret düzeyine çıkarmak için kanun teklifi verdiğini belirtti.

Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti:

İktidarı uyardım. “Emekliler, bunun hesabını sandıkta sorar. Emeklinin ahı, düşürür iktidarı” dedim. Zenginlere, iş adamlarına para bulan iktidar emekliye para bulamadı. Sandıktan da çıkamadı. Sandıktan çıkan ses geçim sıkıntısı altında yaşayan milyonların sesidir. Sandıktan çıkan ses gençlerin sesidir. Gençler, “Haksızlıktan bıktık, mülakatı kaldırın” diyor. Sandıktan çıkan ses çiftçinin sesidir. Çiftçi, “Tarımı planlayın, bizi küstürmeyin” diyor.

Sandıktan çıkan ses; Erzincan’da ve Türkiye’nin her yerindeki taşeron işçilerin sesidir. Taşeron işçiler, “Yıllardır kadro bekliyoruz, artık yeter” diyor.Dünyada gıda fiyatları düşüyor bizde devamlı yükseliyor. Kırmızı ete 3 ayda 3 defa zam geldi. Halkımız et alamaz oldu. Avrupalı bir yılda ortalama 81 kg et tüketiyor. Biz 12 kg tüketiyoruz. Avrupalı bir yılda ortalama 22 kg peynir tüketiyor, biz 3 kg tüketiyoruz.

Erzincan’ın yüzde 37’si çayır ve mera alanı, Erzincan’da arpa yetişiyor, yonca yetişiyor ama benim can Erzincanlı hemşerim ucuz et almak için sabahın 5’inde kuyruğa giriyor.

Can Erzincan’dan örnek vermek istiyorum. Can Erzincan’da yaklaşık 2 bin çiftçi şeker pancarı üretiyor. Çiftçiye, “Fazla pancar ekme alamam” deniyor.

Dışarıdan şeker almak için pancara kota konuyor. Bu yanlıştır, bu çiftçiye haksızlıktır. Erzincan’da çiftçi, besici, arıcı, toplam 20 bin üretici var. Bu 20 bin üretici bir yılda 400 milyon dolarlık hasılat yapıyor. Masrafları çıkınca, üretene hiçbir şey kalmıyor. Bu hasılayı artırmamız lazım ki çiftçi para kazansın. Erzincan’da tarıma elverişli olduğu halde kullanılmayan 700 bin dönüme yakın tarım arazisi var. Ekilmeyen 1 metrekare alan bırakmamamız lazım. Ürünümüzün değerini bilmemiz lazım. Çiftçimizi desteklememiz lazım.

Türkiye’nin gündeminin artık işsizlik, yoksulluk, pahalılık olması lazım. Bu sorunları çözmenin yolu şu üç formülü uygulamaktan geçer:

  1. Devlette liyakat ve adalete önem vermemiz lazım.
  2. Tarlada fabrikada üretmemiz, kamuyu dürüst yönetmemiz lazım.
  3. Ekonomik milliyetçilik yapmamız lazım.

 

 

 

Kaynak: Erzincan'ın Sesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!