Erzincan
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63911.765$

Ramazanda dişlere sağlık katacak ürünler: Çilek ve süt ürünleri


Ramazanda dişlere sağlık katacak ürünler: Çilek ve süt ürünleri
Ramazan ayında beslenme düzeni değiştiği ve uzun süre aç kalındığı için ağız ve diş bakımına özenli olunması önem taşıyor.

Ramazanda yaşanan uzun süreli açlık ve susuzluğun ağız kokusunu tetiklediğine dikkat çeken Estetik International Diş Hekimi Derya Sağıroğlu, diş çürümelerinin önüne geçmek için, günde iki kez fırçalama rutininin ramazanda  aksatılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Bu dönem taze sebze ve meyve tüketilmesini öneren Sağıroğlu; çilek ile peynir, yoğurt gibi süt ürünlerini ramazan ayında dişlere sağlık katacak besinler olarak gösterdi.

Genel vücut sağlığı için önem taşıyan ağız ve diş bakımına, Ramazan ayında daha da dikkat etmek gerekiyor. Yeterli bakım sağlanmaması halinde bu dönemde ağız kokusu ve diş çürükleri gibi problemler yaşanabildiğini belirten Estetik International Diş Hekimi Derya Sağıroğlu, iftar ve sahur sonrası dişleri fırçalayarak bu problemlerin önüne geçilebileceğinin altını çiziyor. Fırçalama işleminin ardından mutlaka diş ipi kullanılması gerektiğini belirten Sağıroğlu, sonunda da ağızda kuruluk yapmayan alkolsüz gargara suları ile gargara yapılmasını öneriyor. 

Uzun süreli açıklık ve susuzluk ağız kokusunu tetiklediğini, bu sebeple de oruçluyken susuzluğu artıracak gıdalardan uzak durulmasını gerektiğini söyleyen Estetik International Diş Hekimi Derya Sağıroğlu, “Çay, kahve, çikolata gibi yiyecek ve içecekler diüretik (idrar söktürücü) özelliğe sahip olduğu için vücudun susuz kalmasına sebep olur. Gün içinde susuzluk yaşamamak için iftar ve sahurda bu besinlerin kontrollü tüketilmesi önemli.  Öte yandan tuzlu, baharatlı ve kızartılmış gıdalar da susuzluğu artıran besinler olduğu için bu besinler de fazla tercih edilmemeli. Bunlar yerine iftar ve sahurda bolca su, taze meyve, sebze ve süt ürünleri tüketmek daha doğru bir tercih olur. Yemekleri yavaş ve çiğneyerek yemek de sindirime yardımcı olacaktır” diye konuştu.

“Macun kullanılmadan dişleri fırçalayarak plak oluşumu engellenebilir”
Ramazan ayında diş tedavisi ve diş bakımına yönelik önerilerde bulunan Sağıroğlu, “İftar ve sahurda çay kahve tüketiminin artması, rutin bakım aksatıldığında dişte lekelenmelere de sebep olabilir. Ayrıca evde, macunsuz bir şekilde mekanik olarak dişleri temizleyerek plak oluşumunun önüne geçilebilir.  Sahur ve iftar sonrası diş bakımı kesinlikle ihmal edilmemeli” dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!