Erzincan
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2309.0
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70744$

MANEVÎ HUZUR İKLİMİ: ÜÇAYLAR BAŞLIYOR

MANEVÎ HUZUR İKLİMİ: ÜÇAYLAR BAŞLIYOR
Miladi 13 Şubat 2021 tarihinde Üç ayların manevî iklimine yeniden ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz.

13 Şubat'da 3 Ayların Başlaması nedeniyle Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır, üç aylar'ı ve önemini anlatarak İslâm âleminin üç ayları ve Regâib Gecesi mübarek olsun dileğinde bulundu.

Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır'ın yaptığı yazılı açıklama şöyle; 

"Rahman ve Rahim (olan) Allah’ın (C.C.) Adıyla.
Üç ayların manevî iklimine yeniden ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Miladi 13 Şubat 2021 / Hicri 1 Receb 1442, Ramazan’ın muştusu olan Receb ayının ilk günü. Önümüzdeki Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece ise Regâib Gecesi. Bizleri bu rahmet ve mağfiret mevsimine kavuşturan Yüce Allah’a hamd ü senalar olsun. İslam’ın eşsiz güzelliği ile gönüllerimizi buluşturan Hz. Muhammed Mustafa’ya salât ve selam olsun. Aziz milletimizin ve İslâm âleminin üç ayları ve Regâib Gecesi mübarek olsun.
Ömrümüzün her anı kıymetlidir. Ancak Cenâb-ı Hakkın, kullarına lütuf ve ihsanını bolca ikram ettiği özel vakitler vardır. Receb, Şaban ve Ramazan ayları, işte böyle birbiri ardına açılan bereket kapılarıdır. Bu müstesna zamanlar, maddî ve manevî kurtuluşumuza, ebedî huzur ve mutluluğumuza vesiledir.        
Üç aylar, dünya telaşıyla rüzgâr gibi geçen ömrümüzü muhasebe etme imkânıdır. Tefekkür etme, özümüze dönme, kendimizle barışma, maneviyatımızı güçlendirme zamanıdır.
Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulur: “De ki: Ey haddi aşarak kendilerine yazık eden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” (Zümer, 39/53) Öyleyse mübarek üç aylara ulaşmanın şükrü ile Yüce Allah’ın affına ve mağfiretine sığınalım. Hata, noksan, isyan ve aşırılıklarımızdan dolayı nedamet duyalım. Rabbimizin engin rahmetini umarak, yorulan ve paslanan gönül hanemizi tevbe ile arındıralım. 
Bu mukaddes zamanlarda bütün varlığımızla Rabbimize yönelip, O’nun rızasını kazanmak için gayret edelim. Şefkatle kalbimiz yumuşasın, cömertlikle ruhumuz ferahlasın. Her türlü günahtan ve faydasız işten uzak durmakla nefsimiz arınsın. Şiarımız, ihlas ve samimiyetle yaşamak, iyilik ve takvada yarışmak olsun. Sevgili Peygamberimizin niyazıyla dillerimiz ve gönüllerimiz duaya dursun: “Allah’ım! Receb ve Şaban aylarını hakkımızda mübarek eyle, bizi Ramazan ayına ulaştır.” Taberânî, el-Mu’cemü’l-evsat, IV, 189; Ahmed b.   Hanbel, I, 259.
Bu vesile ile manevi huzuru yaşayacağımız ve gönüllerimizi iman ve hikmetle, ibadet aşkıyla zenginleştireceğimiz bu kutlu ayları vesile kılarak kulluk kalitemizi artırmaya, salih ameller işlemeye, dua ve niyazlarımızla ümmetin kurtuluşuna manevi destek sunmaya çalışalım. Birliğimizin, dirliğimizin, huzur ve emniyet içerisinde Rabbimizin rıza ve hoşnutluğunu kazanmaya gayret gösterelim. Salgın virüs sebebiyle zorlu dönemlerden geçtiğimiz şu zamanlarda daha bir muhasebe ve murakabe imkânına Rabbimizin bizleri kavuşturmasını niyâz ediyor, ilimizin, ülkemizin, İslam coğrafyalarının mübarek üçaylarını tebrikle beraber, Rabbimizin af ve mağfiretine nail olmamızı diliyorum" dedi
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!