Erzincan
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2295.1
  • BIST
    9047.9
  • BTC
    70873.19$

KONTROLLÜ NORMALLEŞİYORUZ

KONTROLLÜ NORMALLEŞİYORUZ
Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan Beklenen açıklamayı yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bugün yapılan Kabine toplantısının ardından beklenen açıklamayı yaparak düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak belirlenen illerdeki kısıtlamaların nasıl uygulanacağını anlattı.

İllerin risk durumuna göre lokantaların açılması, yüz yüze eğitim, hafta içi ve hafta sonu kısıtlaması, yaş kısıtlamaları konularında kademeli normalleşmenin nasıl olacağını açıkladı.

Pandemi'ye karşı 1 yıl önce uygulanmaya başlanan tedbirlerin ardından özellikle bu süreç de ticari faaliyetlerini sürdüremeyen esnafların merakla beklediği açıklamayı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan Şunları söyledi;

"Koronavirüs Salgın tedbirleri sebebiyle işi bozulan, geliri azalan vatandaşlarımız olmuştur, kendilerini desteklemeye çalıştık, çalışıyoruz. Aşılamada 9 milyonu aştık ve dünyada ilk 5 ülke içine girdik.

Milletimize daha önce söz verdiğimiz şekilde bugün itibarıyla yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz. Tedbirlerin sıkılaştırılması veya gevşetilmesi kararı, salgının her bir ilimizdeki iyileşme veya kötüleşme durumuna göre verilecek. Vatandaşlarımız salgın tedbirlerine ne kadar riayet ederlerse illerinin normalleşmeye o kadar hızlı geçebilmesini sağlayacaklardır. Her hafta risk durumuna göre illerimizin renkleri yeniden tespit edilecek, iki haftada bir normalleşme uygulaması güncellenecek.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacaktır. Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek. Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecektir. Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır. Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim-öğretime açılacaktır.

Restoran, lokanta, kafeterya gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında faaliyetini 07.00-19.00 arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebilecek.

Salgın boyunca her konuda öncü ve örnek olan Türkiye'nin kısıtlamaların gevşetilmesi ve tamamen kaldırılmasında da aynı başarıyı göstereceğine yürekten inanıyorum" dedi.

İlimizin orta riskli (sarı) Kategoride olması Esnaf ve vatandaşlarımız tarafından sevinçle karşılandı. Rehavete kapılmadan, normalleşmeyi farklı anlamadan abartmadan yaşamanızı diliyoruz. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!