Erzincan
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2444.3
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64295.89$

KARAMAN BASIN İLE

KARAMAN BASIN İLE

Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ve Partililer, Sabah Kahvaltısında Erzincan Basını İle bir araya gelerek Erzincan'da Yapılan ve yapılacak projeler hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Pandemi Kuralları dikkate alınarak yapılan toplantıda "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı ve Mevlid-i Nebi Haftasını kutlayarak konuşmasına başlayan Milletvekili Karaman Çalışmalar Hakkında açıklama yaparak şunlara yer verdi;

"Öncelikle Az önce üzülerek Eski Başbakanlarımızdan Sayın Mesut Yılmaz’ın vefatını öğrendim çok üzüldüm ülkemizin başı sağ olsun. Yakınlarına Sabırlar diliyorum Mekanı Cennet Olsun.

Ayrıca Tercan,Çayırlı,Kargın, Mercan ve Çadırkaya'da geçtiğimiz gün meydana gelen 4,3 şiddetindeki deprem'den etkilenen hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Çok Şükür ilçelerimizden ve beldelerimizden kurumlarımıza intikal eden olumsuz bir ihbar olmadı. Rabbim memleketimizi ve ülkemizi her türlü afetten korusun İnşaallah. Hasarlı Olan evler tesbit edilerek gereken yapılacaktır"

Çevre ve şehircilik Bakanı ve ekibinin Erzincan'ı Ziyaretleri esnasında iletilen talepler ve alınan kararlar hakkında bilgi vermek isterim;

"Şehrimiz deprem bölgesi olması hasebiyle bakanımız verdiği talimatla Erzincan da bir ofis açılacak. Bakanımız ayrıca kentsel dönüşüm çalışmalarında Erzincan esnafından malzemelerin alınacağını söylediler. 3 yıldır Hocabey, Kızılay, Merkez Çarşısının kentsel dönüşümü için geçmiş dönem belediye başkanımız ile ve bu dönemki belediye başkanımızla çaba gösteriyoruz. Bu dönüşüm için vekilimiz burhan bey,  İl başkanımız Mehmet bey ve  Bakanlığımız ile defalarca toplantılar yaptık.

Bildiğiniz üzere TOKİ geçtiğimiz dönemde özel bütçeli bir kurumdu ve zararı sübvanse edemiyordu. TOKİ Kurumu Bakanlığa bağlandıktan sonra Bakanlık tarafından sübvanse edilmeye başlandı. Bakanımızın talimatı ile ilimizdeki Kentsel dönüşüm çalışmaları Bakanlığımız ve Belediye işbirliği ile yapılma kararı alındı Bakanlığımız Erzincan Belediyesi ile beraber çalışacak. Erzincan Belediyemizin mali konularda ki sıkıntılarına da çözüm getirecek çalışmalara imzalar atıldı.

Merkez Çarşı olarak bilinen, 480 hak sahibinin bulunduğu, 55 bin m2'lik alanda hayata geçireceğimiz kentsel dönüşüm ile şehrimize yakışır bir görünüme kavuşacak. Başbağlar Mahallesi'nde Polis Lojmanları konutları olarak bilinen alanda riskli binalar kentsel dönüşüm kapsamına alınıyor. Süreçte 83 hak sahibi vatandaşımız hem kira hem de taşınma yardımı alacak. 50 bin ve 100 bin Sosyal Konut Projeleri kapsamında Erzincan merkez ve ilçelerinde TOKİ Başkanlığımız eliyle Bin 192 sosyal konut inşa edilecek.

Erzincan Belediyelerimize İller Bankası kanalıyla bugüne kadar 266 milyon lira değerinde 134 altyapı projesinin imalatlarını tamamladığımız Erzincan'da, 30 milyon lira değerinde 8 proje devam ediyor. Bir millet bahçesi bulunan şehrimize 2 millet bahçesi daha kazandırıyoruz. Vasgirt Millet Bahçesi ile Terzibaba Camimizin yanında inşa edeceğimiz Millet Bahçesi hızla tamamlanıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Erzincan'da bisiklet yollarını artırmak amacıyla Üniversitemiz ve Ekşisu mesire alanı arasında toplamda 25 kilometrelik bisiklet yolu projesi için Belediyemize 2 milyon TL hibe sağlanacak. Polis okulumuza atık su arıtma için ödenek çıkarıldı. Erzincan’a Spor alanında yapılan yatırımlar devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanımızın onayı ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Ergan Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezine Yüksek İrtifa Kamp Eğitim Merkezi kurulması ile ilgili yapılan çalışmalar devam ediyor, yapılacak olan tesisin projelendirme çalışmaları başladı. Ergan Dağına Sporcu Kamp Eğitim Merkezi, Sentetik ve Doğal Çim Yüzeyli Futbol Sahası ve Dörtlü Soyunma Odası Yapılacak. Otel yapılması için çalışmalar sürerken kış aylarında Alp Disiplini, Kuzey Disiplini ve Snowboard sporcuları için, ayrıca yaz aylarında futbol takımlarının yüksek irtifa kampları antrenmanlarında kullanılmak üzere, 1 adet 100 yatak kapasiteli Sporcu Kamp Eğitim Merkezi, futbol takımlarının antrenmanları için, 1 adet aydınlatmalı sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 1 adet aydınlatmalı doğal çim yüzeyli futbol sahası, 2 adet ikili soyunma odası yapılması için proje çalışması başlatılmıştır.

Erzincan’da Doğa sporlarının geliştirilmesi, daha fazla yaygınlaştırılması adına hazırladığımız Doğa Sporları Projesine Gençlik ve Spor Bakanlığından gereken destek gelmiştir.

Rafting, Kano, Dağcılık, Atlı Safari, Cirit ve Binicilik, Dağcılık, Dağ Bisikleti, Off Road, Moto Kros ve Yamaç Paraşütü branşlarında gerekli alt yapı projeleri çok yakında hayata geçirilerek Doğa sporlarını tekrar canladırmak istiyoruz.

Şehir merkezinde 1400 kişi kapasiteli 13 Şubat Spor Salonu da yıkılmasının ardından Taksim mahallesinde bulunan kapalı halı sahanın yerine 1000 seyirci kapasiteli, basketbol, voleybol, hentbol, güreş, boks, judo spor dallarında hizmet verecek spor salonu yaptırılması için Proje çalışmaları başlatılmıştır.

Ayrıca birçok ilçemizde kapalı ve açık spor alanları basketbol sahaları projeleri hazırlanıyor.

Refahiye İlçemiz Dumanlı Yaylasına yapılan İzcilik kampı Türkiye İzcilik Federasyon Başkanı Hasan Dinçer SUBAŞI ilimize gelerek, incelemelerde bulunmuştur. Çalışmalar devam ediyor.

Bu sene ilimizde üreticilerimiz tarafından 210 bin ton pancar üretimi öngörülüyor. Üretilen pancarların p’i şeker fabrikasına teslim edilmiş durumdadır. Kalan 0’luk kısmın -25’i 10 Kasım’a kadar şeker fabrikasına teslim edilmesi planlanıyor.

Diğer taraftan Çayırlı Ovasının mümbit topraklarını sulama suyuyla buluşturacak ve Erzincanımızın menbaa kalitesinde, uzun vadeli içme suyunu karşılayacak olan Turnaçayırı Barajı gövde inşaatı tamamlanmıştır. Karayolları Bölge Müdürlüğünün yapmakta olduğu yol çalışmalarının henüz tamamlanmaması sebebiyle barajımızda su tutulması önümüzdeki yıl yapılacak.

HES konusunda devlet ve özel sektör ilave yatırımlarının planlamaları da devam etmektedir.Erzincan ülke ekonomisine enerji üretmeye son hızıyla devam etmektedir.

İlimiz mikro klima iklim yapısı ve sulama imkanları bakımında seracılığa uygundur. Tarım ve Orman Bakanlığımız ile İl Özel İdaremiz tarafından maliyetlerin u’i hibe olarak karşılamak suretiyle örtü altı sebzecilik desteklenmektedir.

Merkez ilçe ve Üzümlü ilçesine bağlı köylerde sebzecilikle iştigal eden çiftçilerimizin talepleri değerlendirilerek belirlenen 50 çiftçiye ikişer dönüm olmak üzere toplam 100 dönüm sera yapımı, Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 7.080.000 TL bedelle ihale edilerek sözleşmesi imzalanmıştır. Seraların yapımı yüzde 30 seviyesinde devam etmektedir.

Biliyorsunuz Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 250 Yataklı Ek Bina tamamlanarak hizmete açıldı tüm teknik donanımı geliştirildi kovid nedeniyle bir sorun yaşamadık tüm sağlık camiasına teşekkür ederim.

Merkez Dörtyol da  500 Yataklı Devlet Hastanesinin yapımına devam ediliyor. 500 yataklı modern hastanemiz, fiziksel ve teknolojik imkanları, yoğunbakım üniteleriyle hastalara şifa dağıtacak.

İnşaatında 369 izolatör kullanılan, 140 bin metrekare kapalı alana sahip olan ve zemin alt kısmında otopark başta olmak üzere çeşitli birimler için kullanılacak 3 katın yanı sıra zeminin üstünde 5 katlı tasarlanan hastane binasının, afet durumlarında da kesintisiz sağlık hizmeti sürdürmesi hedefleniyor.

İlimizin geleceğinde önemli yeri olan Organize Sanayi Bölgemizde 71 adet işletme şu anda üretime geçmiş durumdadır, 17 adet işletme ise inşaat aşamasında, 8 adet işletme ise proje safhasındadır. Organize Sanayi Bölgemizde 2020 yılı Ekim ayı itibariyle istihdam sayısı 1.760 kişiye ulaşmıştır. Erzincan Organize Sanayi Bölgesinde 2020 yılında 4 adet yeni fabrikamız açıldı ve faaliyete başladı.

Erzincan OSB’de 2020 yılında tahsisi yapılıp şuan hala inşaatı devam eden 9 adet yeni fabrikamız vardır. Bu fabrikalar 2021 yılı içerisinde faaliyete geçmesi planlanmaktadır. Bu fabrikalar faaliyete geçtiği taktirde 700 kişi ek istihdam sağlayacaktır. Ayrıca Geçtiğimiz ay yeni tahsisini yaptığımız Kot Dikimi ve Yıkama Fabrikasıda 2021 yılında üretime geçecek.

Son Olarak Erzincanspor’umuz çok iyi gidiyor lig de 2. Sıraya yükselmesi hepimizi mutlu etti. Yönetimi ve futbolcuları kutluyorum. Dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!