Erzincan
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2427.6
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66764.5$

“ErzinCANFest 2022”

“ErzinCANFest 2022”
Erzincan Valiliği Bir ilk' e imza atarak 22 Haziran 03 Temmuz 2022 Tarihleri Arasında Erzincanın ilk festivali Düzenleyecek.

Erzincan Valiliği organizasyonunda 22 Haziran 03 Temmuz 2022 tarihleri arasında Erzincan'ın İlk Festivali  “ErzinCANFest 2022” 'de sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenlenecek.

İlimizde ilki gerçekleşecek olan "ErzinCANFest 2022" kapsamında düzenlenecek olan etkinlikler hakkında Vali Mehmet Makas başkanlığında; Erzincan Belediye Başkan Vekili Savaş Sinanoğlu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, ilgili kamu kurum müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla Lansman Toplantısı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Makas, "ilimizin kültürel, doğal ve sanatsal özelliklerini ön plana çıkarmak amacıyla Valiliğimiz himayelerinde ilimizde “ErzinCANFest 2022” adı altında çeşitli etkinlikler düzenleneceğini söyledi. İlimiz merkezinde ve ilçelerimizde 12 gün boyunca farklı etkinliklerle birbirinden farklı kültürel ve sanatsal programlar ile vatandaşlarımızın, pandeminin stresini üzerlerinden tamamen atacağını söyleyen Vali Mehmet Makas, düzenlenecek olan etkinliklerin kamu kaynağı harcanmadan, tamamının sponsor marifetiyle yapılacağını belirtti.

22 Haziran 03 Temmuz 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinlikler hakkında sunum yapan Vali Yardımcısı Hüseyin Remzi Konak, şehir merkezi ile birlikte sekiz ilçemizde programların düzenleneceğini söyledi. Tüm ilçelerimizde hem yetişkinler için hem de çocuklar için tiyatro gösterileri, çocuklarımız için oyun havuzları ve ücretsiz olarak ikram ve hediyelerde bulunulacağını ve Erzincanlı sanatçılarımız tarafından konserler verileceğini belirtti.

İlimiz merkezinde ise, her biri farklı günlerde olmak üzere, Buray, Cem Adrian, Murat Dalkılıç, Elif Buse Doğan, Ozan Doğulu, Selin Geçit, Mustafa Yıldızdoğan ve Mary Jane gibi sanatçıların konserleri düzenlenecek.

Samsun Devlet Opera ve Bale Orkestrasının gösterisi ve Aşık Veysel Senfonik Konseri, yamaç paraşütü hedef yarışması, Geleneksel Okçuluk Türkiye Şampiyonası, yine ilimiz merkezde yetişkin ve çocuklar için tiyatro gösterileri, ilimizin tarihi ve turizmini ön plana çıkaracak çağrılı fotoğraf günleri düzenlenecek. Düzenlenecek olan balon turları ve uçurtma şenlikleri ile gökyüzünde görsel şölen oluşturulacak.

Sunum eşliğinde yapılan bilgilendirmenin ardından toplantı, karşılıklı fikir alış verişinde bulunulması ve önerilerin yapılması ile sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!