Erzincan
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63587.088$

ERZİNCAN'A GELİŞİNİN 103. YILI

ERZİNCAN'A GELİŞİNİN 103. YILI
Erzincan’a Gelişinin 103. Yıl Dönümü nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzincan’a gelişinin 103. yıl dönümü nedeniyle Belediye sarayı önündeki tören alanında kutlama programı düzenlendi.

Düzenlenen tören kapsamında, İstiklal Savaşı’mızın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize gelişini temsil eden şanlı Bayrağımız, Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce görevlendirilen sporcu öğrenciler tarafından tören alanına getirildi.

Vali Mehmet Makas, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala ve Belediye Başkanı Bekir Aksun tarafından Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu. Önceki dönem Milletvekili Sebahattin Karakelleninde katıldığı törende Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile birlikte ay yıldızlı şanlı bayrağımız göndere çekildi.

Erzincan Lisesi öğrencilerinden Ali Eren Coşar tarafından Mustafa Kemal'e Seslenme isimli şiirin okunmasının ardından Belediye Başkanı Bekir Aksun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzincan’a gelişinin 103. yıldönümünü kutlayarak, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Konuşmasında "Geleceğin güçlü Türkiye’sini bu birliktelik oluşturacaktır. Can Erzincanımız ülkemiz adına bunun en güzel örneğidir” dedi.

Vali Mehmet Makas ise yazılı bir açıklama yaparak “Hayatını Türk Milletinin bağımsızlığına adayan, İstiklal Mücadelemizin Büyük Önderi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Erzincan’a teşrifinin 103. yıl dönümünde bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.

Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra ülkemizin dört bir yanı düşmanlar tarafından işgal edilmiş ve milletimiz esaret altına alınmak istenmiştir. Milletin kurtuluşunun yine milletin azim ve kararıyla sağlanacağına inanan Büyük Önder Atatürk ve arkadaşları, Anadolu'ya geçerek Milli Mücadele'yi başlatmışlardır.

1 Temmuz 1919 tarihi Erzincan'a teşrif eden Milli Mücadelemizin lideri Büyük Önder Atatürk’ü, Erzincanlılar da birlik ve beraberlik içerisinde bağırlarına basarak, coşkuyla karşılamışlar ve şehrimizi onurlandırmasının mutluluğunu yaşamışlardır. Bu tarihi günün üzerinden tam 103 yıl geçmiştir. Milli Mücadelemizin Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ağırlayan Erzincanlılar bugün de aynı duygu ve gururu yaşamaktadır.

Bugün bizlere düşen görev ise, geleceğe güvenle bakmak için birlik ve beraberlik içinde millet olarak daha çok çalışmak ve Büyük Önder Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine geçmişimizden güç alarak ulaşmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, ilimize teşriflerinin 103. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla yâd ediyor, onunla omuz omuza mücadele vermiş silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyor, tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!