Erzincan
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2509.7
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64166.29$

ERGAN' A 21 MİLYONLUK YENİ YATIRIM

ERGAN' A 21 MİLYONLUK YENİ YATIRIM
Ergan Dağı’nda hayata geçecek iki büyük yatırımın Çalışmaları başladı.

2013 Yılında Son Başbakan Binali Yıldırım'ın Katkılarıyla yapımı tamamlanarak resmi açılışı yapılan Ergan Dağı Doğa ve Kış Sporları Merkezi, Türkiye'nin en uzun kayak pisti, usta ve yeni kayak öğrenenler için oluşturulan pistler, gondol ve telesiyeji, kafeterya ve restaurant gibi sosyal tesisleri ve doğa harikası alanıyla Türkiye'nin en önemli kayak tesisleri arasında yer alıyor.

Ancak, Kurulduğu günden bugüne tesislerin işletme konusunda sorunlar yaşaması nedeniyle çare arayan yetkililer, geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu' na sunulan projelerin desteklenmesinin ardından hareket'e geçildi.

Bölgeyle ilgili projeler geliştiren AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Ergan Dağı’nda hayata geçecek iki büyük yatırımın müjdesini verdiler. 
Milletvekilleri yatırımlara ilişkin yaptıkları açıklamada; “Erzincan için, ülkemiz için çalışmaya devam ediyoruz. Doğa Sporlarında başkent diyebildiğimiz Erzincan’ımıza iki dev yatırımı daha kazandırabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çok değerli Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın destekleriyle Ergan Dağı’mızda 21 Milyon TL’lik iki proje hayata geçiyor. Projelerimizin Proje ihaleleri il özel idaresi tarafından yapıldı. Projeler tamamlandıktan sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından ihaleye çıkarılacak. 
Ergan Dağı Kayak Tesisimize ilk yatırım programı kapsamında 20 Milyon liralık maliyetle 1 adet 100 Yatak Kapasiteli Sporcu Kampı, Eğitim Merkezi, 1 adet Aydınlatmalı Nizami Sentetik Çim Yüzeyli Futbol sahası, 1 adet Aydınlatmalı Doğal Çim Yüzeyli Futbol Sahası ve 2 Adet Soyunma Odası yapılacak.   Yine Ergan Dağı göl mevkiinde 1 Milyon liralık bir maliyetle Dağcılık Sporları için Zipline Parkuru ve Diğer Parkurlar ile tefrişatı yapılacak.  Erzincan’ımız ülkemizin doğa sporlarında göz bebeği olacak. Her alanda büyüyen gelişen bir şehir olmak için inandığımız yolda durmadan yürümeye devam edeceğiz. Tüm yatırımlarda büyük destekleri olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Erzincan Valimiz Mehmet Makas’a, İl Başkanımız Mehmet Cavit Şireci’ye, İl Genel Meclis Başkanı Bekir Yıldız’a, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Burak Mumcu’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Erzincan’ı hep birlikte el ele gönül gönüle kalkındırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandılar.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!