Erzincan
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63945.726$

EGC 11. YILINDA

EGC 11. YILINDA
Erzincan Gazeteciler Cemiyetinin 11. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı

9 Şubat 2010 Yılında Basın Çalışanlarını aynı çatı altına toplamak amacıyla kuruluşu gerçekleştirilen Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Bugün 11 Yaşında. AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, İl Başkanı M. Cavit Şireci ve Merkez ilçe Başkanı Av. Ferhat Bulut Birer mesaj yayınlayarak Erzincan Gazeteciler Cemiyetinin 11. Kuruluş yıl dönümünü kutladılar. 
Erzincan Milletvekilleri mesajlarında; “Basın kuruluşlarımızın, özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken, ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri, sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri büyük önem taşımaktadır. Kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir anlayışla çalışmalarını yürüten basın, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biridir. Görevini bu anlayışla, fedakârlıkla yürüten değerli basın mensuplarımız, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler. Ahlak Kuralları çerçevesinde, meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı ile toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.
Erzincan’ımızda birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığımı basın mensuplarını tek çatı altında toplayan Erzincan Gazeteciler Cemiyetimizin 11. Kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Bugüne kadar başkanlık görevlerinde bulunan Oktay Kılınç, Recep Demirci, Barış Yalçınkaya ve şuan başkanlık görevini yapan Muzaffer Koşan 'a ve tüm basın mensuplarımıza hizmetleri için sonsuz teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz. Bu düşüncelerle, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini de saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandılar.
Ayrıca, AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ve AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Av. Ferhat Bulut, Yayımladıkları mesajda,"Basın mensuplarını bünyesinde toplayan, basın kuruluş ve problemlerin çözümü, birlik ve dirliklerinin sağlanması için önemli rol üstlenen, Erzincan Gazeteciler Cemiyetinin özverili çalışmalarını yakinen takip etmekteyiz. 11 yıldır sosyal ve kültürel aktiviteleriyle daima öncü ve güvenilir bir kuruluş olan EGC’nin Erzincan halkının güvenine layık olmasından ötürü büyük bir memnuniyet duymaktayız.
Basın, milletin müşterek sesidir. Aynı zamanda, gözü, kulağı ve dilidir. Vatandaşın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacına doğru bir şekilde katkı sunmaktadır. Basın mensuplarının her meseleye sağduyulu bir tavırla yaklaşması demokrasinin güçlenmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Gazeteciler, kamuoyuna güvenilir, doğru, tarafsız ve ilkeli bir şekilde haber sunmaları ve haber akışını sağlamaları ülkemizin de gelişmesine çok önemli katkılar sağlamaktadır. Toplumun bilinçlenmesine katkı sağlayan basının yeri ve önemi gün geçtikçe daha fazla önem taşımaktadır.  Erzincan Gazeteciler Cemiyeti, çeşitli aktiviteleriyle varlığını hissettirmektedir. Temennim odur ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu seçkin görevi, üyeleri ile birlikte daha ileriye taşımalarıdır. 
Bu vesileyle, şahsınızda, Erzincan Gazeteciler Cemiyeti’nin saygın ailesini tebrik ediyor, bu önemli görevi ifa ederken, görev esnasında şehit olan ve aramızdan ayrılanlara Yüce Mevla'dan rahmet diliyor, mesai mefhumu gözetmeden özverili çalışan basın mensuplarımıza sağlık, huzur ve aileleriyle birlikte esenlikler diliyoruz” dediler.

Arayan Yada sosyal medyadan EGC'nin 11. Yılını Kutlayan herkese teşekkür eden EGC Başkanı Muzaffer Koşan'ın Mesajı ise Şöyle:"Basın çalışanlarını tek çatı altında toplayan Erzincan Gazeteciler Cemiyeti (EGC) kurulduğu günden bu yana basın çalışanlarının haklarını korumak ve mesleklerini geliştirmek amacıyla önemli çalışmalara imza atıyor.
Basın çalışanlarını tek çatı altında toplayan Erzincan Gazeteciler Cemiyeti(EGC) kurulduğu günden bu yana basın çalışanlarının haklarını korumak ve mesleklerini geliştirmek amacıyla önemli çalışmalara imza atıyor. 2010 yılında kurulan ve yerel ve ulusal medya temsilcilerinden oluşan EGC, basın çalışanları adına Erzincan'da büyük bir boşluğu doldurdu.
Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Koşan, yaptığı açıklama da, Erzincan'da basın mensuplarının bir araya gelerek kurduğu Erzincan Gazeteciler Cemiyeti'nin 11 yaşına girdiğini belirterek; "Cemiyet olarak meslektaşlarımızı bir araya getirerek mesleğimizin daha kaliteli bir seviyeye ulaşması için elimizden gelen çabayı ve gayreti göstermekteyiz. Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Basın, gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Demokrasinin temel taşlarından olan "Basın Özgürlüğü", şeffaf yönetim ilkesinin de yapı taşlarındandır. Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir.
Toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli bir görevi yerine getirmekte olan basının, bu görevi yerine getirebilmesi için basın özgürlüğü hayati önem taşımaktadır. İlimizin her alanda başarıya ulaşmasında basın mensubu arkadaşlarımın gösterdiği duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum.
EGC yönetim kurulu olarak Cemiyetimizin kuruluşundan itibaren görev alan başkanlarımız Oktay Kılınç, Recep Demirci, Barış Yalçınkaya ve bizlere destek veren bütün meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!