SATANADAM
Erzincan
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2393.4
  • BIST
    10272.67
  • BTC
    62994.959$

EBYÜ'NÜN ÖNEMLİ BAŞARISI

EBYÜ'NÜN ÖNEMLİ BAŞARISI
 08 Haziran 2020’de ilk 2000’e giren Üniversiteleri yayınladı. Bu sıralamada Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Dünyadaki 20.000 üniversite içinde  ilk % 6,8'e girerek başarı gösterdi.

 Erzincan Basınının ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Yönetimi nin  bir araya geldiği toplantıda Üniversitenin elde ettiği başarılar ve yapılan çalışmalar masaya yatırıldı. Toplantıya Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan EKİNCİ, Prof. Dr. Ergün KUTLUSOY, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Halim Ferit BAYATA, Erzincan gazeteciler cemiyeti başkanı Muzaffer Koşan ve basın mensupları katıldı. Toplantıda Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Rektör Prof. Dr. Akın Levent Son zamanlarda Erzincan üniversitesinin önemli başarılara imza attığını Söyledi. 
         Dünya Üniversiteler  Sıralaması Merkezi (CWUR- Center from World University Rankings) Verilerine Göre alınan sonuçları Şöyle anlattı:
        "Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi,   Dünya Üniversiteler Sıralaması Merkezi tarafından yayınlanan sıralamada önceki yıllara göre kayda değer bir yükseliş göstererek; Dünya Üniversiteleri arasında 1348, Ülkemiz Üniversiteleri arasında ise 27’ci oldu.
        Her yıl; Eğitim kalitesi, mezunlarının istihdamı, araştırma makalelerinin sayısı ve atıf sayılarına göre yapılan tamamen objektif değerlendirmelerle küresel çapta Üniversitelerin sıralamasını yapan tek kurum olan Dünya Üniversiteler  Sıralaması Merkezinin yayınladığı verilere göre; Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin, geçtiğimiz yıla göre   1464’cü sıradan 1348’ci sıraya, Ülke sıralamasında ise  33’cü sıradan  27’ci sıraya  ilerlemiş olduğu görüldü. Bir başka deyişle Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Dünya sıralamasında 116, Ülke sıralamasında  ise 6 basamak birden yükselmiş oldu.
İlgili kuruluşun internet adresinden (cwur.org) yayınlanan verilere göre, Ülkemizden 52 Üniversitenin ilk 2000’e girme başarısı gösterdiği izlenirken, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin de içinde bulunduğu 19 Üniversite geçtiğimiz yıla göre sıralamadaki yerinde ilerleme, 33 Üniversitemizin ise sıralamadaki   yerinde gerileme olduğu görülmektedir.
         Yeni kurulan 39 üniversitemizden, İlk 2000’de yer alan   2 Üniversiteden biri olmayı başaran  Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin bu başarısında emeği geçen tüm öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyor, Üniversitemizin eğitim kalitesi, mezunlarının istihdamı, araştırma çıktılarının sayısı ve tanınırlığı için tüm öğretim elemanlarımız, personellerimiz ve öğrencilerimizle birlikte  çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!