Erzincan
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63891.729$

EBYÜ REKTÖRÜ PROF.DR. AKIN LEVENT'İN ERZİNCAN BASINI İLE KAHVALTI PROGRAMI

EBYÜ REKTÖRÜ PROF.DR. AKIN LEVENT'İN ERZİNCAN BASINI İLE KAHVALTI PROGRAMI
EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın ile bir araya geldi.

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleşen kahvaltı programına Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük,  Prof. Dr. Çağrı Çırak, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, Erzincan Basını katıldı.

Toplantıda basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Rektör Prof. Dr. Akın Levent, gece gündüz demeden toplumu bilgilendirmek adına fedakârca çalışarak kamu hizmeti görevini layıkıyla yerine getirmeye çalışan gazetecilerin  her zaman değerli ve kıymetli olduğunu dile getirdi.

Basın mensupları ile bir süre sohbet eden Rektör Levent, 2006 yılından bu yana üniversitenin her alanda büyüme hızını artırdığını belirtti.  Son yıllarda Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi olma yolunda önemli adımlar atan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin birçok alanda önemli başarılara imza attığına dikkat çeken Rektör Levent, geçtiğimiz eylül ayında Üniversitede gerçekleşen Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu’nun ülkemizde ve dünyada büyük ses getirdiğini ifade etti. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin  Türk Devletleri Teşkilatı tarafından gözlemci üye olarak kabul edilmesinin de önemli olduğunu belirten Rektör Levent,  Eko Avrasya Vakfı’nın düzenlediği “KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na Kabulü Toplantısı’na Türkiye’den tek rektör olarak katılmanın gururunu da yaşadığını söyledi.  

Toplantıda, Deprem Teknoloji Enstitisü’nün Üniversitede  kurulmasının müjdesini veren Rektör Levent:  “Deprem Teknoloji Enstitüsü, Türkiye’ de tek olacak bir yer. Bura anılmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

Meydan 24 Yaşam Merkezi ile de bilgiler veren Rektör Levent,  merkezin yapımı tamamlanınca Üniversitemizdeki eğitim ve öğretim için önemli bir gelir kaynağı olacağını ve böylece dünya üniversiteler sıralamalarında büyük başarı gösteren üniversitemizi daha da ileriye taşıyacakları inancında olduğunu belirtti.

Kahvaltı programında son olarak EBYÜ nün  dünyada ve ülkemizdeki başarılarına değinen Akın Levent, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin Times Hıgher Educatıon sıralamasında Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında 10. sırada, 2022 URAP verilerine göre Türkiye’deki Üniversiteler arasından 37. sırada, Klinik ve Sağlık Alanları 2023 verilerine göre ulusal sıralamada 26. sırada olma başarısı gösterdiğini söyledi. 

Program sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Rektör Levent, tüm basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!