Erzincan
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63525.125$

BİNALİ YILDIRIM ERZİNCAN'DA

BİNALİ YILDIRIM ERZİNCAN'DA

Kurban Bayramında Yoğunluk nedeniyele Erzincan Ziyaretini gerçekleştiremeyen TBMM Eski Başkanı Son Başbakan Hemşehrimiz Binali Yıldırım Bugün Erzincan'a geldi.

1 Günlük Ziyaretinde Erzincan'da Yapılan Çalışmaları inceleyen Yıldırım, İlk önce Cumhuriyet meydanında Yıkılan Kızılay Binasının yerinde incelemelerde bulundu. Ardından yapımı devam eden 500 yataklı devlet hastanesi ve Yeni Erzincan Stad'ını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Cuma namazını Terzibaba Camiinde kılan Yıldırım ve beraberindeki erzincan protokolü  3. Lig 1. grup'da Play off karşılaşmalarını kazanarak şampiyon olan Anagold 24 Erzincanspor Tesislerine Giderek Başarılarından dolayı Yönetimi ve futbolcuları kutladı.

Son Olarak Erzincan Valiliğini Ziyaret eden Yıldırım, Vali Mehmet Makas'dan İlimizde Yapılan Çalışmalar hakkında bilgiler Aldı ve ardından Basın Toplantısı Yapıldı.

İlk Konuşmayı yapan Vali Mehmet Makas, "Ziyaretleri nedeniyle şansım adına canı gönülden Sayın Başbakanımıza  teşekkürlerimizi arz ediyorum Sağ olsunlar her zaman mesleğinin her aşamasında bizim yanımızda oldu. Erzincanımıza Türkiye'mize büyük hizmetleri var. Sayın Başbakanımıza biz minnettarlığımızı belirtiyor, desteklerini bekliyoruz. İnşallah mihmandarlığın da ve himayesinde Erzincanımızda daha güzel hizmetler edeceğimize Ben inanıyorum. Allah var etsin saygılarımı sunuyorum" dedi. 

Binali Yıldırım Basın Tolantısında Burdur Valiliğine atanan Ali Arslantaş'a Erzincan'a Hizmetlerinden dolayı Teşekkür ederek, Vali Mehmet Makas'a yeni Görevinde Başarılar diledi ve şunları söyledi:

Bugün memleketime Erzincan'a, acı tatlı hatıraları olan güzel ilimize ziyaret gerçekleştiriyoruz. Günü birlik ziyaret için Burdayız Malum küresel bir salgına karşı mücadele ediyoruz Türkiye bu mücadelede dünyaya örnek bir çalışma yaptı ama bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de Pandemi geçti artık rahatlayalım anlayışı olmamalı tekrar salgının tırmanma durumu var bunu biliyoruz. Onun için Tedbiri elden bırakmayalım temizlik maske mesafe durumunu asla ihmal etmeyelim Çünkü her şeyin başı sağlık sağlık olmayınca başka şeyleri konuşmanın anlamı kalmıyor.

Vali bey, Milletvekillerimiz süleyman bey, Burhan bey ve bir önceki milletvekilimiz Sebahattin bey, köylerimizle birlikte 240 bini bulan hemşerilerimizin beklentilerini ihtiyaçlarını hayallerini gerçekleştirmek için gayret ediyoruz.İster burada olalım ister olmayalım ama erzincanım memleketimizin herhangi bir köşesinde bir ihtiyaç varsa Birlik içinde yapılacak iş varsa akşam sabah mevki sıfat gözetmeden elimizden gelen gayreti katkıyı vermeye devam edeceğiz.

Bugün kısa bir ziyaret yapıyoruz ama boşta geçemedik sabah erken saatlerde Dörtyol'da inceleme yaptık. Biliyorsunuz Kızılay İş merkezinin kaldırılmasıyla dörtyol açıldı Orada bir şehir meydanı oluştu hemşerilerimizin de beklentisi buranın tekrar yapılaşma olmasın yaşam alanı Meydanı olarak merkezde düzenleme yapılsın bu konuyu aramızda değerlendirdik genel kanı yeni yapılacak Kızılay İş Merkezi'nin başka bir yere yapılması ve Dörtyol'un geniş bir meydana dönüştürülmesine karar verdik.

Bu Arada 24 Erzincan sporu da anmadan geçemeyiz büyük bir başarıya imza attılar  ligi çıktılar yavaş yavaş merdivenleri tırmanıyor 2. lig'de yeni Stadımızda Erzincan Sporumuz yeni başarılara imza atacağına inanıyorum. Bütün hemşerilerimizin gençlerimizin kadınlarımızın desteğiyle daha güzel başarılara İnşallah imza atacaklar. onların çalışma merkezlerini de bu vesile ile ziyaret ettik yeni dönemdeki planlarını projelerini çalışmalarını bizimle paylaştılar güzel de Tesisleri olmuş inşallah güzel haberleri Erzincan Spor dan bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Yeni stadyum inşaatı nada baktık orada da işler ilerlemiş tamamlamaya gayret edecekler. Diğer yandan bir süre önce Mengücek Gazi Araştırma hastanemize ek olarak yapılan 250 yataklık bölümü hizmet alındı. Bu salgın süresinde de çok büyük hizmetler yaptı Şimdi de merkezde 500 yataklı Bir Şehir Hastanesi ölçeğinde yeni bir hastaneye onun inşaatını da gezdik O da gayet bittiğinde şehrimizi sadece Erzincan değil bölgenin sağlık merkezi haline dönüştürecek çok güzel bir proje her türlü depreme karşı dayanıklı izolatörlerde teminat altına alır sağlam bir yapı olarak ilerliyor.

Daha birçok proje var değerli valimiz milletvekillerimiz, Belediye başkanımızın da katkılarıyla özellikle şehirde ve ilçelerde devam eden bütün projeler planlandığı gibi gidiyor. Organize Sanayi Bölgesinde istihdama yönelik çalışmalar var, Ballı Barajı, turnaçayırı Barajı Kemaliya Arapgir yolu bağlantısı gayet güzel devam ediyor. En Önemli sorunlardan birisi olan sulama sorunu da halloldu valiliğimiz devraldı özellikler milletvekillerimizin büyük Savaşı sonucu hemşerilerimizin ihtiyaçları karşılandı.

zor zamanlarda bundan sonra yapılacak şey bir yandan yatırımları sürdürmek ama diğer yandan da Organize Sanayi Bölgesi'nin daha fazla doluluğa erişmesi için özel gayret gösterilecek bunun kararını aldık. Erzincan 6. bölge biliyorsunuz birçok değişiklikler var bu fırsatları kullanarak yeni yeni yatırımcıları buraya getirebilmek ve istihdamı arttıracak her türlü yatırımı teşvik etmek için gayret içerisindeyiz güzel Verimli bir çalışma oldu Diğer yandan belediye başkanımızın kentsel dönüşüm anladım da Gülabibey ve kızılay Mahallelerindeki çalışmalarda da önemli bir mesafe katedilmiş teşekkür ederim.

Ülkemize ve ilimize hizmet yaparken siyaset yapmadık, hizmette siyaset olmaz dedik bu güzel ülkeye ve ilimize Ne hizmet yaparsak arkamızda nasıl bir Hoş Seda bırakırsak en büyük kazancımız o olur anlayışıyla çalıştık. Şimdi de burada Belediye başkanımızın, milletvekillerimizin, valimizin, üniversitemizin çalışıyor olmasını görmekten büyük bir memnuniyet duydum ve kendilerine teşekkür ediyorum. Memleketimde Enerji depolayıp bu akşam  tekrar Ankaraya dönerek Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hepinize teşekkür ederim" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!