Erzincan
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2309.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70942.29$

BAŞKAN AKSUN’UN BASIN İLE 2. BULUŞMASI

BAŞKAN AKSUN’UN BASIN İLE 2. BULUŞMASI
Erzincan Basın Camiasıyla Belediye aşevinde bir araya gelen Başkan Aksun, göreve geldiği günden bu gün’e Yapılan çalışmaları anlattı.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Görev’e başlamasının ardından 2. Basın Tolantısını bugün yaptı. Erzincan Basın Camiasıyla Belediye aşevinde bir araya gelen Aksun, göreve geldiği günden bu gün’e Yapılan çalışmaları anlattı.

Önceki dönem Belediye Başkanı ve Gazeteci Mehmet Buyruk, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Koşan, Belediye Başkan yardımcısı İkram Çamur ve Basın mensuplarının katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Başkan Aksun, “öncelikle göreve geldiğimizde Belediyemizin gelir gideri nedir onu önümüze koyduk, Mali disiplin’i oluşturduktan sonra Borçlarımızı ve alacaklarımızı planladık kurumsal kimliği önemsediğim içinde ilk önce işçimizin ve memurumuzun haklarını ödüyor durumda olmamız lazımdı. Bu Çalışmayla birlikte 8. Ay’ımızda esnafa olan borcumuzu tamamlamış olduk. İlimizde yaşanan işsizlik problemine katkı sağlamak için işkur ile işbirliği yaparak 3 aşamada yaklaşık 500’ün üzerinde isdihdam sağladık. Pandemi sürecindede çıkışlarını vermeden çalışanlarımızı değerlendirdik.

Özellikle Belediye Meclisi ile uyum içerisinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Aksun, “daha önceden planlanan alanlarda (Çukukuyu ve kurutilek) GES projelerini gerçekleştirdik . Bir alan daha var tescillendikten sonra onuda yapmayı planlıyoruz. Erzincan’ın merkezinde nefes alacak bir alan oluşsun diye Kızılay iş merkezini yerini meydana katmak için bir planlama yaptık, eski terminalin yerini  takas yaparak projemizi gerçekleştirdik. Diğer taraftan Kaldırım tretuvar çalışmaları hız kemeden devam ettirdik. Bir çok mahallede yol açma çalışmalarınıda devam ettirdik. Hocabey Mahallesi kentsel dönüşümü ile ilgili halkımıza sözümüz vardı. Sağolsun sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla çalışmalara başladık. İlk etapta 34 bin metrekare Kızılay, 8 bin metrekarede Hocabey mahallesinde olmak üzere 42 bin metrekarelik alanı birinci etap olarak belirledik ve kamulaştırmaya başladık. 6 ay gibi kısa bir sürede kamulaştırdık, yıktık ve yerine yeni binalar diktik. Şu anda 46 bloktan oluşmakta. Bunlardan 46 blokun altında iş yerleri cadde güzergahında, diğerleri de konut olarak planladı. 140 hak sahibi bulunmakta. hak sahiplerinin konutlarını maliyetinin altında kendilerine teslim etmiş olacağız. Geriye kalanını ihale yaparak satışa sunulacağız. 2. Etap ise TOKİ marifetiyle dönüşümün sağlanması çevre ve şehircilik bakanımız ısrarla talep ettiler çalışmalarını en kısa zamanda tamamlayıp kazmayı vuracaklarına inanıyoruz. Biz devletimizin sözüne güveniriz.
13 Şubat çarşısı üzerinde çalışıyoruz. Yeni sanayiye 2. Etap işyeri yapma projesi üzerinde çalışıyoruz. Sanayi Bakanlığı ile görüşmelerimiz var. Yeni arsa oluşturarak 150-200 iş yeri kurabilme çalışması yürütüyoruz. Ekşisu mesire alanıyla ilgili olarak ta kaplıca ile ekşi arasındaki alanı mesire alanına katabilmek adına çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 150 dönüm bir alanın dolgusunu yaptık. Burada bungalov evler, gokart pisti gibi alanlar düzenliyoruz”dedi. Toplantı karşılıklı soru cvp şeklinde sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!