SATANADAM
Erzincan
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2469.7
  • BIST
    10319.96
  • BTC
    65642.18$

Başaran; "24 adet 24 ayar kalitesinde vaadimiz var"

Başaran; "24 adet 24 ayar kalitesinde vaadimiz var"
"Bizler bu şehrin yönetimine geldiğimizde hızla bu şehrin 70. Sıralara düşen ekonomik gelişmişliğini ilk 20’lere çekeceğiz"

DEVA Partisi Erzincan Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Sait BAŞARAN basınla bir araya geldi. Başaran Adaylık ve Seçim Kampanyası ile İlgili açıklamada bulundu.

Hukuk öğrenimini Erzincan’da gerçekleştirdiğini ve şu an Ankara Barosu üyesi olarak Avukatlık mesleğini icra ettiğini belirten Başaran, Genel Başkan Ali Babacan’ın takdiri ile Erzincan Belediye Başkan Adayı olduğunu belirtti. Deva partisinin kuruluş aşamasından bu güne kadar partinin çeşitli organlarında görev yaptığını ifade eden Başaran Erzincan'ın Bugüne kadar alması gereken hizmetleri alamadığını göreve geldiklerinde önemli projelere imza atacaklarını söyledi;

Bizler bu şehrin yönetimine geldiğimizde hızla bu şehrin 70. Sıralara düşen ekonomik gelişmişliğini ilk 20’lere çekeceğiz. Şehrin daracık caddelerini, sokaklarını yenileyecek, genişletecek ve şehrin trafik problemlerini bitireceğiz. Öncelikli olarak şehirdeki maden faciası başta olmak üzere bir daha böylesi afetler yaşanmaması adına gereken tüm tedbirleri alacağız. Çile haline gelen toplu taşıma problemini çözeceğiz. Kent Meydanını çok daha güzel ve bu şehre yakışır bir hale getireceğiz. Şehirdeki doğalgaz, altyapı ve temiz içme suyu problemlerini tamamen çözeceğiz. Dar gelirli aileler için sosyal konutlar inşaa edip, kentsel dönüşüm kapsamında fay hattı üzerinde olan şehrimizi tamamen yenileyeceğiz. Erzincan’ımıza çok güzel biraz da belki sembolik bir tramvay istasyonu çok yakışacak, CanRay ile yeni bir tramvay sistemi inşaa edeceğiz. Bu şehir kış ve doğa sporlarının başkenti olacak. Kardeş şehrimiz Erzurum’u biraz üzecek de olsa tüm kış sporlarının merkezini Erzincan’ımız yapacağız. Sanat ve Kültür festivalleriyle de bu şehri adeta bu ülkenin sanat merkezi haline getireceğiz.

Gelelim Erzincansporumuza… Aynen şehrin makus talihi gibi takımımızın da talihi pek yaver gitmiyor. Derhal takımımızla ilgili şehrin tüm ileri gelenlerini toplayarak yeni bir yönetim oluşturulmasını sağlayacak, takıma gereken desteği vererek hak ettiği yerlerde mücadele etmesine zemin hazırlayacağız.

Emeklilerimize belediye olarak elimizden gelen tüm imkanlarımızı kullandırtacağız. Faturalarına belediye olarak yardımcı olacak kendilerine belediye hizmetlerinde sosyal hizmetler sunacağız.

Hanım kardeşlerimiz ve gençlerimiz… Hanım kardeşlerimize özel hanım meclisleri kuracağız. Ev ekonomisine katkı için ister evden ister iş yerlerinden çalışabilecekleri sistemler inşa edeceğiz. Artık çalışmak isteyen hanım kardeşlerimizin evlerine tek değil çift maaş girecek. Kendilerine uygun işler edinip ev ekonomisine katkı sağlayacaklar. Gençlerimize de sosyal imkanlar getireceğiz. Özellikle gençlerimizin üniversite çağında yurtdışı değişim programlarına dahil olmalarını sağlayacağız. Ayrıca Erzincanlı gençlerimizi üniversite okumak için gittikleri şehirlerde yalnız bırakmayacak, onlara burs ve yurt yardımında bulunacağız. Şehrimize gelen gençlerimize de her türlü kolaylığı sağlayacağız.

Bu kenti tamamen bir sağlık merkezi haline getireceğiz. Artık benim Erzincanlı hemşerim sağlık hizmetini daha iyi almak için Erzuruma, Ankara’ya, İstanbul’a gitmeyecek. Tüm sağlık sistemlerinin en iyisini Erzincan’a kuracağız ve sadece bu şehrin insanı değil sağlık turizmi ile  yurtiçi yurtdışı gelecek misafirlere hizmet verecek bir sağlık merkezi oluşturacağız.

Neredeyse hiç çalışmayan Organize Sanayi Bölgesini %80’leri aşan bir verimliliğe ulaştıracağız. Yatırımları teşvik ederek Erzincan’ı bir yatırım havuzuna dönüştüreceğiz. Bu bölgede hayvancılığın katma değerini arttıracak, hayvancılığın merkezi haline bu bölgeyi getireceğiz. Çiftçilerimize, tarımsal iş ve faaliyetlere çok çeşitli krediler ve teşvikler kullandırtacağız. Erzincan’da tersine göç uygulaması başlatacağız. 1950’lerden beri aynı yerinde sayan nüfusu hızla büyükşehir statüsüne kavuşmak için gereken noktalara taşıyacağız.

Bu ve buna benzer şekilde öncelikli olarak 24 adet 24 ayar kalitesinde vaadimiz bulunuyor. Allah tüm bu hizmetleri bu şehirle kavuşturmayı, kavuştururken de bizi vesile kılmayı nasip etsin.” dedi.

Kaynak: Erzincan'ın Sesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!