Erzincan
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2298.7
  • BIST
    8995.8
  • BTC
    70787.23$

BARAJLAR ERZİNCAN'A CAN VERECEK

BARAJLAR ERZİNCAN'A CAN VERECEK
Erzincan merkez Ballı Barajı'nın tamamlanması ile 11 bin 750 dekar tarım arazisini sulayabilecek.

Erzincan'da, Tamamlanmasıyla 11 bin 750 dekar tarım arazisini sulayabilecek Ballı Barajın da yapılan çalışmalar devam ediyor.
İlimiz Merkez Köylerinde Toprakların suyla buluşturulması, içme ve kullanma suyu temin edilmesi ve derelerdeki taşkın riskinin azaltılmasına yönelik çalışmalar Kapsamında yapılan Ballı Barajında AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ile birlikte Ballı Barajın da incelemelerde bulundu. 

Temelden yüksekliği 93 metre ve su depolama kapasitesi 10 milyon m3 olan Erzincan merkez Ballı Barajında çalışmalar hakkında firma yetkililerinden bilgi alan Milletvekili Karaman, burada yaptığı açıklamada; “Sulamanın gerçekten bam teli Ballı Barajı. Biliyorsunuz Erzincan’da birçok sulama yatırımları daha önceden yapıldı. Şimdi de yapılmaya devam ediyor. Nedir bunlar Sağ Sahil Sulama, Sol Sahil Sulama diye bildiğimiz sulama sistemleri var. Turnaçayırı Barajı da bu yıl inşallah su tutacak. Erzincan’daki tüm arazinin sulanması için en önemli mihenk taşı Ballı barajı. Gördüğünüz gibi Ballı barajına bu yıl içersin de başlandı ve olabildiğince hızla devam ediyor. Buranın ödeneklerinin kısıtlanmaması ya da bir an önce bitmesi için bütün hükümet üyelerimiz, bakanlarımız valimiz hepsi bu konuyu biliyor ve Ballı barajının önemini bildikleri için de bu projenin hızla bitirilmesi için tüm ilgililer elinden gelen her şeyi yapıyor.
 Peki ne olacak burada Ballı barajında 10 milyon metreküp su tutulacak ve Erzincan’da bin 125 dönüm arazi artık enerji sarfetmeden suyla buluşacak. Ballı barajında şimdilik gövde alt yapı çalışmaları devam ediyor. Yollar devam ediyor. Ama en kısa zamanda inşallah gövdeye de başlayacak. Taş dolgu olacak bir gövde ve bir milyon 500 bin metreküp civarında taş dolgu doldurulacak böylece hedefimiz inşallah 2023’e gitmeden Ballı barajını bitirmek istiyoruz.
Erzincan’da birçok yatırım var ama bu yatırımların içerisinde en önemlisi Ballı Barajı. Erzincan’da sulama sistemleri ile ilgili bir çok çalışmamız oldu. Biliyorsunuz Erzincan Pompaj sulamalar var. Erzincan’da bu pompaların yenilenmesi için bu sene faaliyete geçtik. DSİ sağ olsun, Tarım Bakanımızın da talimatlarıyla bu pompalar yenilenecek. 25 milyon TL civarında harcama yapılarak hem de üçüncü pompa da yenilenecek. Diğerleri de yenilecek. Böylece Erzincan’da pompajlı suyla sulanan bütün birimlerde yenilenmeler olacak ve Kanallarda aksaklıklar giderilecek. Daha sonra elbette ki çiftçilerimizin daha ucuz sulama yapabilmesi için biliyorsunuz sayın Başbakanımızın ki ne zaman bir sıkıntımız olsa hızır gibi yetişen Başbakanımız sayın Binali Yıldırım bu seferde sulama için hidroelektrik santrali çiftçilerimize sulama da katkısı olsun diye il TMSF’den alıp İl Özel İdaresine verildi. Dolayısıyla da çiftçilerimiz daha ucuz sulama suyunu kullanması için katkıda bulunuyor. Burada şunu demek istiyorum Türkiye’de her yerde sulama ile ilgili problem var. Bu sene de kuraklık olduğu için bütün dünyada sulama ile ilgili sıkıntılar var. Ülkemizde sadece Erzincan sulama birlikleri ile değil İl Özel İdaresi kanalıyla sulamaya katkı veriyor. Bunun önemi ne? Bir kere il Özel idaresi Valilik güçlü bir partner dolayısıyla herhangi bir ufak tefek problemlerde artık sularımız kesilmiyor. Tarlalar yeterince sulanıyor.
Şu anda Erzincan’da büyüklü küçüklü 200 civarında kamu projesi devam ediyor. Ayrıca köylerde İl Özel İdaresinin yaptığı 350 proje de devam ediyor. Bu sene asfaltlama çalışmaları hızlandı. 100 km daha asfalt yapıyoruz. Dolayısıyla belediyelerimize birlikte 750 civarında proje durmaksızın devam ediyor. İnşallah bunların birçoğu bu yıl içersinde bitecek. Birçoğu da seneye bitecek ve böylece Erzincan'ın hem alt yapı projeleri hem de sulama sorunu Çözülecek” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!