Erzincan
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2434.1
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64873.87$

ARTIK BRONKOSKOPİ ÜNİTEMİZ VAR.

ARTIK BRONKOSKOPİ ÜNİTEMİZ VAR.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bronkoskopi ünitesine kavuştu. 

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Başarılı bir pandemi dönemi yaşamasının ardından korona virüs tedavisin dede önemli bir yere sahip olan bronkoskopi ünitesine kavuştu.

İlimizde bulunmadığından dolayı diğer illere sevk edilen Hasta ve hasta yakınlarına bronkoskopi Ünitenin müjdesini veren AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır yaptıkları açıklamada; “Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bronkoskopi ünitesine kavuşuyor. Kurulduğu günden beri eksikliği şiddetli hissedilen bu sebeple sürekli il dışına seyirlere yol açan bronkoskopi cihazı Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanemize kazandırılmış olup çok yakında kurulacak Bronkoskopi ünitesi Erzincan halkımıza hizmet vermeye başlayacaktır. 
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanemizin personel, inşaat yapım, makine ekipman alım süreçlerinde ve en ufak sıkıntısında her zaman memleketi Erzincan için desteklerini esirgemeyen Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya, Erzincan Valimiz Sayın Ali Arslantaş’a, AK Parti İl Başkanımız Mehmet Cavit Şireci’ye, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Akın Levent’e, İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Erkan Hirik’e, Başhekimimiz Dr. Orhan Çimen’e hemşehrilerimiz adına bir kez daha teşekkür ediyoruz. 
 Ayrıca yine Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım öncülüğünde, Bronkoskopi cihazının hastanemize kazandırılmasında önemli rol oynayan Anagold firmasına da destekleri için teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Bronkoskopi ünitesi ne işe yarar:

Gırtlak bölgesinden sonraki solunum yollarını ve akciğerleri incelemek, tanı ve tedavi için bir takım işlemler, girişimler yapmak kullanılan bir tür endoskopi yöntemidir. Endo iç, skopi bakma, görme demektir, yani vücudun içine bakılmasıdır. Bronko bronş kelimesi yani hava yolları anlamında olup bronkoskopi kelime olarak hava yollarının içine bakma demektir.

Bronkoskopi işlemi başlıca iki amaçla yapılır. Birincisi tanısal bronkoskopi, ikincisi tedavi amaçlı (terapötik) bronkoskopidir. Bazen tanı amaçlı yapılan bronkoskopi sırasında küçük tedavi işlemleri yapılabileceği gibi bazen de tedavi amacıyla yapılan bronkoskopi sırasında tanısal örneklemeler alınması da söz konusu olabilir. Bronkoskopi başlıca solunum yolları ve akciğerleri ilgilendiren hastalıkların tanı ve tedavisi için yapılır. Bronkoskopi, diğer tanı yöntemleri ile kesin tanı konamamış olan solunum yolu ve akciğer hastalıkları ve diğer yöntemlerle açıklanamayan kronik öksürük, kanlı balgam, ses kısıklığı gibi solunumsal yakınmalar varlığında yapılır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!