Erzincan
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2325.7
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70878.42$

AKBULUT’UN İSMİ YAŞATILACAK

AKBULUT’UN İSMİ YAŞATILACAK
Yıldırım Akbulut'un İsmi Erzincan Havalimanında Yaşayacak

Son Başbakan Hemşehrimiz Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanı Olduğu dönemde Yapılan, Erzincan için özel seçilen, çelik yapısıyla uzay üssünü andıran Erzincan Havalimanı Bugün yapılan tören ile ismi değiştirildi.

2010 Yılında yapımı tamamlanarak Hizmete sunulan Erzincan Havalimanı’na Son Başbakan Binali yıldırım’ın talebi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın talimatıyla eski Başbakan Yıldırım Akbulut’un ismi verildi.

Erzincan Havalimanı’nın isminin değiştirilmesiyle ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından isim değişikliği bugün akşam yapılan törenle gerçekleştirildi. Düzenlenen törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Mehmet Makas, Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, Gençlik ve spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın levent, Blediye Başkanları, Kurum Müdürleri Akbulut Ailesi ve çok sayıda Erzincan halkı katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Vali Mehmet Makas, Erzincan'ın yetiştirdiği bir devlet adamına vefa gösterildiğini söyledi. Akbulut ailesi adına konuşan Yıldırım Akbulut'un kızı Prof. Dr. Çiğdem Kırca, "Sevgili babamız gençlik yıllarından başlayarak hayatının son anına kadar ülkeye hizmet için çalışmıştır. Ülkemizde çok şerefli görevleri yapmak ona kısmet olmuştur. Bu havalimanının Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı olarak adlandırılmasından dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sayın Binali Yıldırım’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 14 Nisan’da vefat eden Yıldırım Akbulut’un Türk siyasi tarihinde saygınlığıyla yer edindiğini söyledi. Karaismailoğlu, "Erzincan’ın yetiştirdiği kıymetli devlet adamlarından biri olan eski Başbakan ve Meclis Başkanı merhum Yıldırım Akbulut’un ismini ilelebet yaşatmak üzere Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Erzincan Havalimanı’nın adını Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı olarak değiştirdik. Merhum Yıldırım Akbulut, Siyasette sivilleşme çabalarının yaşandığı yıllarda merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın en yakın yol arkadaşı oldu. Milletvekilliği, Bakanlık, Meclis Başkanlığı ve Başbakanlık ile aziz milletimize hizmet yolunda en üst düzeylerde görevler ifa etti” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Bugün bir araya gelmemizin sebebi çok değerli hemşerimiz ülkemizde bir faniye nasip olacak birçok önemli görevi Başbakanlık, Meclis Başkanlığı, Bakanlık Milletvekilliği ve en son Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyeliği gibi önemli ve onurlu görevleri yapan değerli büyüğümüz Yıldırım Akbulut'un ismini yaşatacak Erzincan Havalimanının isim değişikliği vesilesiyle bir araya geldik. Vefa bilmek önemli bir şeydir. kadir bilmek önemli bir şeydir biz de milletvekillerimizle bir araya geldik, dedik ki merhum Başbakanımızın adını ölümsüzleştirecek bir iş yapalım ve bu havalimanının isminin Yıldırım Akbulut olmasına karar verdik. Meseleyi Cumhurbaşkanımızı açtık Allah kendisinden razı olsun orada hiç tereddüt etmeden 'tabii' dedi derhal Ulaştırma Altyapı Bakanımız Adil Bey'e söyledi gerekli işlemler yapıldı ve bugün de buradayız. Vesile olan emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Başbakanımız Yıldırım Akbulut nasıl bir insandı diye sorarlarsa adam gibi adam, çok iyi bir insandı kime sorarsanız sorun, biz onu sevdik, o hak, hukuk bilen kibarlığıyla, dürüstlüğüyle Türk siyaset tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır” diye konuştu.

Yapılan Konuşmaların ardından Kurdale kesildi ve Erzincan Havalimanı'nın ismi, Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı olarak değiştirildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!