SATANADAM
Erzincan
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.43
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2431.6
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    63884.03$

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI
30 Ağustos Zafer Bayramı Erzincan'da yapılan Törenlerle kutlandı

Covid - 19 tedbirler dikkate alınarak, ilimizde düzenlenen 30 Ağustos Bayramı Törenleri Erzincan Belediyesi önündeki Atatürk anıtına çelenklerinin sunulması ile başladı.

Erzincan Valisi Mehmet Makas, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Davut Ala ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun tarafından Atatürk Anıtına çelenkler sunularak saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Kurtuluş Savaşı Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunularak istiklal marşı okundu. İstiklal Marşının okunması eşliğinde bayrağımız göndere çekildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının okunması ile Belediye sarayı önündeki çelenk sunma programı sona erdi.

Vali Makas ve beraberindeki Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır ve diğer protokol üyeleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yıl dönümü dolayısıyla Garnizon Şehitliğini ziyaret ederek, aziz şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakıp dualar ettiler.

Erzincan Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Erzincan Valisi Mehmet Makas, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Yyaımladığı kutlama mesajı Şöyle: 

“Bugün, mazisi eşsiz kahramanlık, zafer, şan ve şerefle dolu aziz milletimizin, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlık uğruna verdiği zorlu Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla sonuçlandırarak Anadolu’yu ebedi yurdumuz olarak bir kez daha tescillediği büyük zaferimizin 98’inci yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, zamanın en modern silahlarına sahip emperyalist güçlerine karşı, tüm zor şartlara ve yokluklara rağmen birbirine kenetlenmiş bir milletin hürriyet aşkının, vatan ve bayrak sevgisinin tüm dünyaya ilanıdır. 19 Mayıs’la başlayan Türk milletinin milli mücadelesi 30 Ağustos Zaferi ile taçlanmıştır.

Muzaffer bir ecdadın torunları olarak bizler de bu zafer ve diriliş ruhunu yarınlara taşımakla mükellefiz. Ülkemizi her alanda muasır medeniyetler seviyesinin daha da üstüne taşımak için mücadele etmeliyiz. “Bu topraklar uğruna toprağa düşenlerin“ aziz hatırası için bu zafer ruhunu diri tutmak, gençlerimize bu ruhu aşılamak, öncelikli görevimiz olmalıdır.

İşte bunun içindir ki tüm dünya salgınla mücadele ederken kerim devletimiz hem vatandaşlarımızın sıhhatli ve güvenli bir şekilde yaşamasını temin etmek için çalışıyor hem de üç tarafı denizlerle çevrili cennet vatanımızın cevherlerini milletimizin refahı için kullanma amacıyla keşiflerini sürdürüyor.

Asırlardır şanlı bayrağımızın gölgesinde birlik ve beraberlik içinde yaşayan aziz milletimizin müreffeh bir yaşam sürmesi için hepimiz mesuliyetlerimizin farkında olup, istikbalimizi el birliğiyle inşa etmeliyiz. Zira Ege’nin dağlarında kurşun yakan efelerin, dondurucu soğukta üstündeki kazağı cephaneye saran Şerife Bacı’nın, çeteler üzerine at süren Kara Fatma’nın, “vatan sağ olsun“ diyerek can veren Mehmetçiklerimizin aziz hatıralarına ancak çok çalışarak, vatansever gençler yetiştirerek sahip çıkabiliriz.

Bu duygu ve düşünceler içinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu ve gururunu bizlere yaşatan büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle minnetle ve şükranla anıyorum. Bu vatanın korunmasında azim ve kararlılıkla mücadele eden ordumuzun, emniyet teşkilatımızın ve aziz milletimizin Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi,

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!