SATANADAM
Erzincan
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2390.3
  • BIST
    10272.67
  • BTC
    61613.89$

23 Nisan Kutlama Mesajları

23 Nisan Kutlama Mesajları
AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, İl Genel Meclis Başkanı M. Cavit Şireci ve Ak Parti İl Başkanı Çetin Özyurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladılar.

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, İl Genel Meclis Başkanı M. Cavit Şireci ve Ak Parti İl Başkanı Çetin Özyurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladılar.

Karaman mesajında: "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104 yıl önce bugün Ankara’da açılması tarihimizde önemli bir dönüm noktası teşkil etmiştir. TBMM’nin açıldığı bu gün, milletimizin istiklâl uğrundaki kararlılığını ve istikbale ilişkin umudunu paylaştığı gün olmuştur. Genç, yaşlı, kadın, erkek bütün eşhasıyla omuz omuza veren milletimiz, hürriyet ve bağımsızlığına kasteden düşmanlara karşı destansı bir mücadele vermiştir. Müstevlilerden aman dilenmeden kıt imkânlarla şeref ve haysiyetini koruyan milletimiz, elde ettiği zaferle al bayrağımızı özgürce göndere çekmeyi başarmıştır. 23 Nisan 1920 ruhuyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur.  Tarihimiz bu konuda çok sayıda örnekle doludur. 23 Nisan aynı zamanda, geleceğimizin güvencesi olarak gördüğümüz, özgürlük ve bağımsızlık meşalesini devredeceğimiz çocuklarımızın da bayramıdır. İstiklâl Savaşımızın lideri, Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal tarafından çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan’ın bu açıdan da ayrı bir manası vardır. Daha özgür, daha aydınlık, daha huzurlu ve daha mutlu bir gelecek idealini  temsilen, bugün aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak ilan edilmiştir. Hükümet olarak en büyük arzumuz, çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı ortamlarda, iyi eğitim alarak, topluma ve insanlığa yararlı özgür bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Yarınlarda ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımızın millî ideallerimize sarılmaları, manevi değerlerimizle donanmaları, ve dünyaya açık olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur. Bu inanç ve düşüncelerle 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bizlere bağımsız ve hür bir ülke bırakan Birinci Meclisimizin cesur ve fedakâr üyelerini saygı ve şükranla anıyorum. İstiklâl mücadelesinde özveriyle görev almış Anadolu’nun her bir evladına rahmet diliyorum. Bu anlamlı günde coşkumuz ve neşemizi artıran değerli evlatlarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını en samimi duygularla kutluyorum" dedi.

Şireci mesajında: "23 Nisan; “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” denilerek bağımsızlık ateşinin yakıldığı, birlik-beraberlik ruhuyla vatan topraklarının kurtarıldığı, aziz milletimizin tarihinde dönüm noktası olan çok özel bir gündür.Milli egemenliğin tesciliyle bugünü çocuklarımıza hediye eden Yüce Meclisimiz, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle dökülen kanların, çekilen çilelerin simgesi olmuştur.Yavrularımıza armağan edilen bu özel günde, 23 Nisan 1920 ruhunun her zaman yaşatılacağı, ümit, barış, huzur ve kardeşlik dolu güzel bir dünya kurma ülküsü her zaman taptaze kalacaktır.Bu inanç ve duygularla “23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutluyor, bizlere bağımsız ve yaşanacak bir vatan bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 1. Meclisimizin fedakâr mensuplarını, İstiklal Mücadelesinin isimsiz tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor, değerli yavrularımızın gözlerindeki ışıltının ve neşelerinin eksilmemesi dileklerimle saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Özyurt mesajında: "23 Nisan 1920, milletimizin ve ülkemizin kaderinin yeniden yazılmaya başlandığı bir tarihtir. Kurulduğu andan bugüne kadar geçen 104 yıllık süre içerisinde; Cumhuriyetimizin, devletimizin, demokrasimizin ve geleceğimizin en büyük teminatı olmuştur.  Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli iradenin hayat bulduğu bugünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiştir. Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nin onlara olan güveninin ifadesidir. Meclisimiz, bilhassa çocuklarımız adına barış dolu, aydınlık bir geleceğin mimarlığını yürütmeyi sürdürecektir. İnanıyorum ki, bugünün çocukları, ileride çok daha müreffeh bir Türkiye’yi inşa edecek, dünya barışına önemli katkılar sağlayacaklardır.  Bu duygu ve düşüncelerle Milletimizin hürriyetini ve egemenliğini sembolleştiren 23 Nisan’ın tüm ülkemize huzur, mutluluk ve esenlikler getirmesini diler;  Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak: Erzincan'ın Sesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!