Erzincan
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2490.9
  • BIST
    9638.28
  • BTC
    64760.72$

160 ÖĞRENCİ İÇİN İCAZET TÖRENİ

160 ÖĞRENCİ İÇİN İCAZET TÖRENİ
Erzincan İl Müftülüğü Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlayarak belge alan 76 erkek, 86 kız olmak üzere toplam 160 öğrenci için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Erzincan İl Müftülüğü bünyesinde bulunan Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlayarak belge alan 76 erkek, 86 kız olmak üzere toplam 160 öğrenci için Terzibaba Camiinde Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Programa Vali Mehmet Makas, Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır, hafız olan öğrencilerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program hafızların yerini alması ve protokol konuşmaları ile devam etti.

Program da konuşan Vali Mehmet Makas; “Aziz Milletimiz asırlar boyunca İslam’a Sancaktarlık yapmış bir millet. Türk denildiği zaman başka bir din akla gelmeksizin “Türk eşittir Müslüman “ gözüyle bakılmış bir millettir. Aslında bu günkü bu merasim, bu manzara Aziz Milletimizin tekrar dirilişi ve kutlu yürüyüşüne iz bırakılmış yeni bir kilometre taşıdır. Bu sene 76 erkek 86’da kız evladımız var hafız olan. Hafızlık başlı başına Allah’ın bir vergisi, Allah’ın bir lütfu 70 tane şefaat hakkına sahip olan,160 tane kardeşimiz. Bizlere de öbür tarafta şefaat etsinler inşallah. Hafızlarımızdan proje okullarında diğer eğitimlerini de devam ettiren kardeşlerimiz var. Allah rızası için o eğitimlerinizi de bırakmayın. Bizler artık bu memlekette hafız olmuş valiler, hafız olmuş kaymakamlar, doktorlar, hafız olan pilotlar, hafız olan subaylar istiyoruz. Var mı? Var Elhamdülillah. Ama bu 160 tane evladımızın eğitim hayatlarını sürdürmelerini bu memlekete bu millete hizmet etmelerini niyaz ediyoruz” dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. İşleyen de ülke genelinde hafızlık ve Kur’an kurslarına büyük ilgi olduğunu anımsatarak, ”Gençlerin Kur’an okumasının yanında memleketine hayırlı evlatlar olması için de gayret gösteriyoruz. Hamd olsun yüzlerce binlerce öğrencimiz bu kurslara katılıyor. Burada çocuklar sadece Kur’an okumayı değil adabımuaşeret öğreniyorlar. Amacımız memleketine, devletine, dünyasına katkı sağlayacak evlatlar yetiştirmek.” ifadesinde bulundu.

İşliyen hafızlığın önemine dikkat çekerek öğrencilerin aldığı eğitimin önemini ifade etti. İşliyen genç hafızların yetişmesinde emeği olan hocalarına ve ailelerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol tarafından hafızlara belge, hediyelerin takdimi ve dua ile son buldu

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!